Suc de rosii ( mai gros, sos pt. pizza sau sos friptura)
Cum se face sucul de roșii. Reteta culinara Suc de rosii (mai gros, sos pt. pizza sau sos friptura) din categoria Bulion. Cum sa faci Suc de rosii ( mai gros, sos pt. pizza sau sos friptura)
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Suc de rosii ( mai gros, sos pt. pizza sau sos friptura)
Pentru ca am fost rasfatata de roadele gradinii mele, rosiile fiind vedete ( nu mai zic ca asta-i ultima tura culeasa, gradina mereu ma surprinde placut, inca sunt rosii verzi doar gata sa se inroseasca) am ales pe cele mari , frumoase , ca sa le mancam, iar pe cele mai ''uratele'' le-am transformat intr-un suc mai grosut. Initial nu asta mi-a fost intentia, dar cand ma apuca migaleala profit de ea......si am ajuns sa fac un suc mai gros pe care l-am pus in borcanele cu gandul ca atunci cand fac o pizza sa-l imbunatatesc cu cimbru, busuioc sau alte condimente care ne plac, sau sa trantesc un sos la friptura adaugand piper si usturoi pisat.In fine, exista o sumedie de posibilitati sa fie folosit.
Rosii din gradina mea ( din astea am avut, cu astea am prestat) nu le-am cantarit, din cate am avut din ele am facut sucul sare dupa gust zahar doar daca este nevoie, la mine nu a fost ca rosiile au fost dulciMai intai am cules rosiile, pe cele mari si frumoase le-am pastrat sa le mancam asa crude, sa ne mai bucuram de gustul lor . Pe restul le-am spalat , am pus o cratita cu apa pe foc si am oparit rosiile. Le-am scos din apa si le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am decojit si le-am dat prin blender. Produsul obtinut prin blendare l-am pus intr-o oala de 10 l, cred ca au fost cca 7-8 l cu aproximatie. Am pus oala pe foc la foc mare la inceput, pana cand a inceput sa fiarba, apoi am redus focul spre mic si am lasat sa scada cam o palma si jumatate. Spre final am adaugat sare dupa gust si zahar ( daca e nevoie, la mine nu a fost ), am mai lasat sa fiarba 10 min, apoi am luat borcanele spalate si uscate, am asezat o palnie larga deasupra borcanului, am asezat o strecuratoare mai deasa si am turnat din amestec in sita, cu o lingurita am amestecat pana au ramass doar semintele. Am procedat asa pana cand am terminat tot amestecul. Am obtinut 7 borcanele de diverse dimensiuni, imi place sa folosesc borcane diferite. Am incins bine cuptorul, am stins focul si am bagat in cuptor borcanele calde, le-am lasat pana a doua zi cand le-am depozitat in beci, le-am dat instructiuni precise sa stea cumintele pana le vine randul sa fie folosite. Sper sa va fie de folos ce am facut eu aici !
Ingrediente Suc de rosii ( mai gros, sos pt. pizza sau sos friptura)
Rosii din gradina mea ( din astea am avut, cu astea am prestat) nu le-am cantarit, din cate am avut din ele am facut sucul
sare dupa gust
zahar doar daca este nevoie, la mine nu a fost ca rosiile au fost dulci