Sucituri cu migdale macinate

Instructiuni de preparare Sucituri cu migdale macinate
Faina se cerne,peste ia adaugam drojdia dizolvata cu zaharul,ouale sarea,coaja de lamaie,vanilia iar la sfarsit punem si laptele cald.Framntam aluatul cu ulei pana ce se desprinde de pe vas si maini.Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul.
Aluatul se imparte in bucati potrivite se rotunjesc si se mai lasa la odihnit 10 min.Fiecare rotund se modeleaza intr-un fitil care de impleteste si dam forma unui opt.
Se aseaza in tava se lasa sa mai creasca apoi se unge cu ou si se da la cuptor la foc potrivit pana ce se rumenesc.Se scot si se insiropeaza dupa care presaram cu migdalele macinate amestecate cu nuca de cocos si zaharul pudra . Asa fac si mucenicii(sfintisorii)dar pun pe deasupra miez de nuca macinat.
Ingrediente Sucituri cu migdale macinate
faina 350 g
drojdie 20 g
oua 2 buc
zahar 50 g
ulei 25 ml
lapte 100 ml
sare
coaja de lamaie
vanilie
un ou pentru uns
migdale macinate
zahar pudra
nuca de cocos
Sirop
zahar,miere apa coaja de lamaie(cantitatile sunt la aprecierea dvs)