Sufle de cartofi cu bacon şi salată verde

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sufle de cartofi cu bacon şi salată verde

Cartofii se curăţă şi se taie rondele subţiri. Ceapa se taie julie,baconul felii. Se unge vasul pentru sufle cu ulei,se aşează un strat de cartofi,se sărează şi se piperează,se aşează feliile de ceapă,apoi cele de bacon. Urmează un alt strat de cartofi peste care se rade brânza sau caşcavalul. Ouăle se bat bine cu late,sare,piper,oregano.Se toarnă compoziţia peste cartofi. Deasupra se pune untul bucăţle şi mărarul rupt,presărat din loc în loc. Se acoperă vasul cu folie de aluminiu şi se coace la foc potrivit cca.30 min. Încercaţi cu o furculiţă cartofii.Dacă sunt moi,scoateţi folia şi lăsaţi ,cca.15 min.până se rumeneşte. Serviţi cu salată verde. Dressingul se prepară foarte simplu: uleiul,zeama de lămâie,sarea,zahărul şi usturoiul pisat se amestecă.Se toarnă sosul obţinut peste salata verde ruptă bucăţi şi se amestecă uşor. Pregătiţi salata cu 5 min.înaintea servirii . Bon apetit!

Ingrediente Sufle de cartofi cu bacon şi salată verde

Pentru sufle:

1 kg. cartofi

300 gr.bacon

3 ouă

1 ceapă

200 gr.telemea veche sau caşcaval

200 ml.lapte

sare

ulei pentru uns vasul

1oo gr.unt

Salata:

1 salată verde

pt.dressing:

1 praf sare ,o linguriţă zahăr,2 căţei usturoi tocaţi,ulei de măsline,zeamă de lămâie

Categorii