Sufleu cu piure de cartofi si pulpe de pui

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sufleu cu piure de cartofi si pulpe de pui

Cartofii se curata, se spala,se taie bucati si se pun la fiert in apa cu sare. In timp ce cartofii fierb ne ocupam de carne. Spalam pulpele,le lasam la scurs si apoi le condimentam dupa gust cu sare ,piper si oregano. Incingem uleiul si rumenim pulpele pe ambele parti cateva minute. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.Ardeiul gras se spala,se curata,se taie cubulete. Se scot pulpele pe o farfurie si in uleiul in care am rumenit pulpele punem ceapa impreuna cu ardeiul gras la calit.Se adauga si 2-3 linguri cu apa si se tine pe foc pana cand atat ceapa cat si ardeiul se inmoaie. Cartofii se scurg (apa nu se arunca) si se paseaza.Se face un piure in care adaugam un ou si condimentam cu sare.Amestecam bine si daca piureul este prea tare putem adauga apa in care au fiert cartofii.Incorporam cascavalul ras si amestecam. La final se adauga peste piureul de cartofi ceapa calita si ardeiul cu ulei cu tot si se amesteca bine. Intr-o tava de yena unsa cu unt se pune un strat de piure(jumatate din cantitate), deasupra punem pulpele rumenite si acoperim totul cu piure de cartofi..Batem bine un ou cu putina faina si rasturnam peste ultimul strat de piure. Dam la cuptor pana cand este bine rumenit(circa 30-40 min).

Ingrediente Sufleu cu piure de cartofi si pulpe de pui

4 pulpe superioare de pui dezosate

5-6 cartofi mai mari

4 fire ceapa verde

2 ardei grasi rosii

2-3 linguri cu cascaval ra

2 oua

faina

unt

ulei de masline

oregano

sare

piper macinat

Categorii