Sufleu de caise cu sodou de vanilie

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Sufleu de caise cu sodou de vanilie

Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul tos si marmelada, apoi se bat, pîna cînd se întareste spuma din nou, ca o zapada . Spuma se desarta într-o cratita de 1 1/2 l, unsa bine cu unt solid, care se introduce în cuptorul bine încalzit, la foc mijlociu; erata se asaza într-o tava cu apa fierbinte .

Focul se reduce, imediat, la submijlociu si sufleul se lasa sa se coaca 25?30 minute. Nu se deschide cuptorul 15 minute; dupa aceea, focul se reduce, daca cuptorul rumeneste prea tare. Sufleul nu trebuie sa se rumeneasca, ci numai sa se coaguleze bine .

Tava se scoate apoi din cuptor, sufleul se lasa sa se raceasca în forma în care s-a copt, apoi se tine o in frigider, ca sa devina mai consistent. Daca s-a lipit de marginea cratitei, sufleul se dezlipeste cu cutitul, ca sa nu împiedice rasturnarea.

Deasupra se pune un platou cu marginea de cea 3 cm înaltime si, printr-o miscare rapida, se rastoarna împreuna cu cratita . Se orneaza deasupra cu frisca cu sau fara gelatina cu ajutorul cornetului cu sprit crestat. Se poate servi si ornat.

Intr-un cazanel smaltuit de cea 2 l, galbenusurile se freaca cu o lingura ie zahar si se dilueaza cu laptele rece, adaugat cîte putin la început.

Cazanelul se asaza pe un vas cu apa clocotita si compozitia se bate cu telul în forma de para, 10 minute, pîna cînd se leaga ca un sodou subtire, insistînd pe fundul cazanelului, ca sa nu se coaguleze galbenusurile.

Dupa ce s-a luat de pe aburi, se pune zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca . Sodoul rece se toarna în jurul cremei,, pe platou; se mai lasa la frigider 2-3 ore, apoi se serveste.

Ingrediente Sufleu de caise cu sodou de vanilie

pentru Crema:

4 albusuri,

200 g zahar tos,

o lingura cu vîrf marmelada de caise (150 g),

250 g frisca batuta si îndulcita.

pentru Sodoul:

4 galbenusuri,

500 ml lapte,

30 g zahar,

un plic cu zahar vanilat.

Categorii

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Reteta culinara Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post din categoria Mancaruri de legum

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca