Sufleu de cartofi cu mezeluri si ciuperci

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sufleu de cartofi cu mezeluri si ciuperci

Cartofii spalati/curatati si taiati ii punem la fiert in apa sarata. Intre timp, topim baconul cubulete in circa 50 g unt si calim cu ceapa maruntita, fasiile de salam si sunca, respectiv ciupercile injumatatite, adaugand putin mustar la sfarsit. Pasam cartofii cu aproximativ 100 g unt si putina sare. Separam doua oua, incorporand galbenusurile in crema de cartofi si, la final, albusurile batute spuma (se omogenizeaza finut, ca la un pandispan). Luam o forma unsa si tapetata cu pesmet, punem jumatate din cantitatea de cartofi, pudram cu pesmet, intindem masa de mezeluri cu ciuperci, alt strat de pesmet si acoperim cu restul cremei. Turnam uniform deasupra un sos din smantana, 2 oua, 50 g unt topit, cascavalul ras, maghiran si patrunjelul maruntit, sare si piper dupa gust. Introducem sufleul in cuptorul preincalzit, lasand circa 30 de minute. Stingem focul si scoatem tava doar dupa alte 10 minute. Sfaturi: daca nu aveti mezeluri, puteti folosi amestec de carne tocata, inlocuind maghiranul cu cimbru si putin busuioc. Pentru o savoare suplimentara, asezati intre straturile de cartofi felii de rosii si ardei gras. Recomandari: sufleul poate fi servit atat cald, cu o salata proaspata de verdeturi, dar si rece cu ketchup picant sau sos alb de usturoi. Sugestie: pentru a oferi un decor mai apetisant, am fiert separat cartofi in coaja, i-am curatat si taiat rondele, dupa care am acoperit sufleul cu acestea. Stratul crocant si estetic induce automat dorinta devorarii acestui fel de mancare ieftin, savuros si gustos!

Ingrediente Sufleu de cartofi cu mezeluri si ciuperci

Ai nevoie de:

1 kg cartofi

200 g bacon

200 g salam

200 g sunca

1 pachet unt (200 g)

2 cepe

200 ml smantana (degresata)

4 oua

400 g ciuperci (sau 1 conserva de ciuperci intregi)

200 gr cascaval

putin mustar

patrunjel

maghiran

sare

piper

pesmet

Categorii