Sufleu de conopida, la cuptor

Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Specific Franta. Cum sa faci Sufleu de conopida, la cuptor

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sufleu de conopida, la cuptor

 

O altă idee de preparare a conopidei, pentru cine apreciază această legumă, frumoasă și gustoasă. Mie mi-a plăcut acest sufleu și nici n-a fost greu de preparat...

1 conopidă medie 75-100 grame de unt 500 ml de lapte 2 ouă 2 linguri de amidon alimentar 4/5 căței de usturoi 1 praf de sare extrafină 1 vârf de cuțit de nucșoară (opțional - eu n-am pus) 1 praf de piper alb 300 grame de cașcaval răzuit 1-2 linguri de pesmet Pentru servire: verdeață sare, boia dulce, piper (după preferință și gust)

Conopida se desface în buchețele, se spală sub jet de apă și apoi se fierbe în apă clocotită cu sare, timp de 3 minute (să rămână ca pastele, ”al dente”). Apoi se strecoară și se lasă la răcit.

Se unge cu unt o tavă termorezistentă, se presară pesmet și apoi se pun buchețelele răcite de conopidă.

Untul se pune la încălzit la foc mic, într-o tigaie antiaderentă, se adaugă amidonul alimentar, se omogenizează și apoi se subțiază cu laptele. Se amestecă întruna, la foc mic, până ce compoziția se îngroașă. 

Atunci se ia tigaia de pe foc și se adaugă: usturoiul mărunțit, sarea, nucșoara și piperul alb (cel negru s-ar vedea contrastant în compoziție).

Se răzuie cașcavalul, se amestecă în acel sos îngroșat și se omogenizează. Se adaugă apoi gălbenușurile și la urmă se încorporează albușurile bătute spumă. Se amestecă ușor, ca să rămână pufoasă compoziția, să nu se lase, iar apoi se toarnă în tava termorezistentă, peste buchețelele fierte de conopidă.

Se pot presăra deasupra 1-2 linguri de pesmet și apoi se dă tava la cuptor, la foc mediu, până ce sufleul se rumenește frumos.

Se servește cald, ”ornat” cu verdeață, sau cu alte condimente preferate.

Ingrediente Sufleu de conopida, la cuptor

1 conopidă medie

75-100 grame de unt

500 ml de lapte

2 ouă

2 linguri de amidon alimentar

4/5 căței de usturoi

1 praf de sare extrafină

1 vârf de cuțit de nucșoară (opțional - eu n-am pus)

1 praf de piper alb

300 grame de cașcaval răzuit

1-2 linguri de pesmet

Pentru servire:

verdeață

sare, boia dulce, piper (după preferință și gust)

Categorii