Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa
Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa - Iata cum se prepara Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa
Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa O altă idee de preparare a conopidei, pentru cine apreciază această legumă, frumoasă și gustoasă. Mie mi-a plăcut acest sufleu și nici n-a fost greu de preparat...
Ingrediente Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa 1 conopidă medie 75-100 grame de unt 500 ml de lapte 2 ouă 2 linguri de amidon alimentar 4/5 căței de usturoi 1 praf de sare extrafină 1 vârf de cuțit de nucșoară (opțional - eu n-am pus) 1 praf de piper alb 300 grame de cașcaval răzuit 1-2 linguri de pesmet Pentru servire: verdeață sare, boia dulce, piper (după preferință și gust)Cum se prepara Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa
Conopida se desface în buchețele, se spală sub jet de apă și apoi se fierbe în apă clocotită cu sare, timp de 3 minute (să rămână ca pastele, ”al dente”). Apoi se strecoară și se lasă la răcit.
Se unge cu unt o tavă termorezistentă, se presară pesmet și apoi se pun buchețelele răcite de conopidă.
Untul se pune la încălzit la foc mic, într-o tigaie antiaderentă, se adaugă amidonul alimentar, se omogenizează și apoi se subțiază cu laptele. Se amestecă întruna, la foc mic, până ce compoziția se îngroașă.
Atunci se ia tigaia de pe foc și se adaugă: usturoiul mărunțit, sarea, nucșoara și piperul alb (cel negru s-ar vedea contrastant în compoziție).
Se răzuie cașcavalul, se amestecă în acel sos îngroșat și se omogenizează. Se adaugă apoi gălbenușurile și la urmă se încorporează albușurile bătute spumă. Se amestecă ușor, ca să rămână pufoasă compoziția, să nu se lase, iar apoi se toarnă în tava termorezistentă, peste buchețelele fierte de conopidă.
Se pot presăra deasupra 1-2 linguri de pesmet și apoi se dă tava la cuptor, la foc mediu, până ce sufleul se rumenește frumos.
Se servește cald, ”ornat” cu verdeață, sau cu alte condimente preferate.
Serviti alaturi de paine de casa si o salata . Recomandam si conopida saseasca la cuptor
Ingrediente Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa
Ingrediente Sufleu de conopida, la cuptor, reteta simpla si gustoasa
1 conopidă medie
75-100 grame de unt
500 ml de lapte
2 ouă
2 linguri de amidon alimentar
4/5 căței de usturoi
1 praf de sare extrafină
1 vârf de cuțit de nucșoară (opțional - eu n-am pus)
1 praf de piper alb
300 grame de cașcaval răzuit
1-2 linguri de pesmet
Pentru servire:
verdeață
sare, boia dulce, piper (după preferință și gust)