Sunca fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia de ardei
Reteta culinara Sunca fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia de ardei din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Sunca fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia de ardei
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sunca fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia de ardei
O bunatate de sunculita am pregatit zilele trecute, inainte de Sarbatori, fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia de ardei.
INGREDIENTE
Pune bucatile desunca intr-o tava si acopera-le cu sare grunjoasa. Poti folosi pentru aceasta reteta bucati de piept de porc, fleica, dar si slaninuta.
Lasa sunca la sare pt 3 zile.
Dupa cele 3 zile scoate sunca din sare si fierbe-o in zeama de varza cam 1 ora, pana capata o consistenta moale. Inteapa cu o furculita sunca si daca patrunde usor inseamna ca s-a fragezit, a fiert suficient si poti opri focul.
Pregateste saramura in care va sta pieptul de porc pt 2 zile: mixeaza usturoiul, amesteca cu apa si adauga 1 lingurita de sare, nu mai mult, caci sunca si-a tras deja suficienta sare in primele trei zile de preparare. Lichidul trebuie sa acopere bucatile de sunca.
Lasa la zvantat o zi macar bucatile de sunca fiarta, apoi presara boia de ardei dulce peste ele.
Taie cateva fasii de sunca fiarta in zeama de varza, ia o bucata buna de paine, curata si o ceapa rosie si mananca cu placere maxima!
Ingrediente Sunca fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia de ardei
3 buc piept de porc
2 kg sare grunjoasa
1 capatana de usturoi
2 l zeama de varza
apa pt saramura
boaia de ardei dulce