Sunca fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia de ardei

Reteta culinara Sunca fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia de ardei din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Sunca fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia de ardei

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sunca fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia de ardei

 

O bunatate de sunculita am pregatit zilele trecute, inainte de Sarbatori, fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia de ardei. 

 

INGREDIENTE
3 buc piept de porc 2 kg sare grunjoasa 1 capatana de usturoi 2 l zeama de varza apa pt saramura boaia de ardei dulce

Pune bucatile desunca intr-o tava si acopera-le cu sare grunjoasa. Poti folosi pentru aceasta reteta bucati de piept de porc, fleica, dar si slaninuta.

Lasa sunca la sare pt 3 zile.

Dupa cele 3 zile scoate sunca din sare si fierbe-o in zeama de varza cam 1 ora, pana capata o consistenta moale. Inteapa cu o furculita sunca si daca patrunde usor inseamna ca s-a fragezit, a fiert suficient si poti opri focul.

Pregateste saramura in care va sta pieptul de porc pt 2 zile: mixeaza usturoiul, amesteca cu apa si adauga 1 lingurita de sare, nu mai mult, caci sunca si-a tras deja suficienta sare in primele trei zile de preparare. Lichidul trebuie sa acopere bucatile de sunca.

Lasa la zvantat o zi macar bucatile de sunca fiarta, apoi presara boia de ardei dulce peste ele.

Taie cateva fasii de sunca fiarta in zeama de varza, ia o bucata buna de paine, curata si o ceapa rosie si mananca cu placere maxima!

Ingrediente Sunca fiarta in zeama de varza, cu usturoi si boia de ardei

3 buc piept de porc

2 kg sare grunjoasa

1 capatana de usturoi

2 l zeama de varza

apa pt saramura

boaia de ardei dulce

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ