Supa catifelata de homar
Instructiuni de preparare Supa catifelata de homar
Homarul avut congelat. Aici se gasesc bineinteles homari proaspeti, dar nu curajul nici inima (deocamdata!) sa cumpar unul viu, omor si gatesc : lasat la dezghetat si curatat, scotand cu grija carnita din coada, clesti si picioruse.
Carapacea si toate resturile nu se spala si nici nu se arunca. Ele sunt cele care vor da gustul parfumat al supei.Intr-o oala pe foc mediu se pun "resturile" de homar si se calesc in putin unt.
Se adauga usturoiul pisat, pasta de tomate, salvia si faina si se amesteca.Cuburile Knorr de dizolva in cei 8 dl de apa si se adauga in oala impreuna cu vinul alb. Se lasa pe foc la fiert circa 20 de minute.
Se da prin sita, se adauga smantana si coniacul. Se sareaza si se adauga boia dupa gust.Carnita se taie in bucatele mai mici si se perpeleste foarte putin in unt.
Se aseaza bucatile de homar intr-un castron. Deasupra se toarna supa.Noi servit cu paine prajita cu aroma de usturoi. Intr-o tigaie se topeste unt si se pun feliile de paine la prajit pe ambele parti. Apoi se ia un catel de usturoi cu care se freaca pe toata suprafata feliilor.
Ingrediente Supa catifelata de homar
1 homar maricel
1 catel de usturoi
1 lingurita salvie uscata
8 dl apa
1 cub jumatate de Knorr cu aroma de peste
1 dl vin alb
2 dl smantana
2 linguri pasta de tomate
3 linguri faina
1 lingura coniac
sare, boia si smantana pentru servit