Supă cremă de ciuperci

Rețetă de post

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Supă cremă de ciuperci

Ciupercile se curăță, se spală și se feliază. Punem deoparte într-un castron 100 g ciuperci. Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt. Țelina și păstârnacul se dau pe răzătoare. Adăugăm într-o oală ceapa și 400 g ciuperci cu uleiul de măsline și 1 cană apă. Lăsăm să se înmoaie ciupercile bine, apoi adăugăm țelina, păstârnacul și amestecăm bine. Adăugăm 1 lingură făină, amestecăm bine și turnăm 2 litri de apă.

Curățăm, spălăm și tăiem cubulețe cartofii, pe care-i vom adăuga în oală în momentul în care începe apa să clocotească. Lăsăm să fiarbă pentru aprox 30 minute la foc potrivit. Strecurăm legumele, le pasăm și le adăugăm din nou în supă. Adăugăm și cele 100 g ciuperci păstrate și mai lăsăm să fiarbă 10-15 minute. Condimentăm cu sare, adăugăm mărarul proaspăt tocat și usturoiul preparat a pentru mujdei. După care stingem focul. Servim fierbinte cu crutoane.

PS: Pentru cei care nu țin post, se poate adăuga la sfârșit 200 ml smântână. Este delicioasă oricum ;)

Ingrediente Supă cremă de ciuperci

500 g ciuperci

200 g cartofi

100 g ceapă

100 g țelină

100 g păstârnac

2 linguri ulei de măsline (2-3)

3 căței de usturoi

Sare

Mărar proaspăt tocat

Categorii