Supa crema de conopida
Reteta culinara Supa crema de conopida din categoria Supe/Ciorbe. Specific Franta. Cum sa faci Supa crema de conopida
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa crema de conopida
O supa gustoasa de sezon cu conopida.
INGREDIENTE
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Conopida se curată și se desface in buchetele potrivite.
Punem la calit in unt ceapa si usturoiul.
Adaugam conopida si varsam apa fiarta in care am dizolvat cubul de pui.
Puneti cimbru si dafin, sarati un pic.
Acoperim si fierbem la foc potrivit timp de 40 de minute.
Intre timp prajim sunca taiata bucatele intr-o tigaie cu o lingura de ulei.
Strecurati conopida, indepartati cimbrul si dafinul.
Mixati legumele cu branza topita (puteti pastra un pic de conopida pentru decorul final).
Puneti la-ncalzit legumele mixate , adaugati smantana si zeama strecurata treptat pana obtineti consistenta dorita.
Verificati de sare.
Crema este gata, serviti-o fierbine si decorati cu sunca si conopida pastrata.
Presarati piper si verdeata tocata sau uscata.
Ingrediente Supa crema de conopida
900 gr de conopida
45 gr de unt
1/2 ceapa
1 catel de usturoi
1,51 l de apa fiarta +1 cub Knorr de pasare
2 linguri bune de smantana
3 portii de branza topita
75 gr de sunca afumata
1 lingura
patrunjel
sare , piper
cimbru, dafin