Supa-crema de dovleac cu foie gras si turta dulce

Reteta culinara Supa-crema de dovleac cu foie gras si turta dulce din categoria Supe/Ciorbe. Specific Franta. Cum sa faci Supa-crema de dovleac cu foie gras si turta dulce

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa-crema de dovleac cu foie gras si turta dulce

 

Va propun o reteta colorata de toamna...... Dovleacul sau bostanul sau cucurbăta (Cucurbita maxima) este o plantă erbacee anuală cultivată pentru fructul,florile și semințele sale. Este originară din America de sud, unde crește de formă sălbatică în Conul Sud. A fost introdusă într-o epocă timpurie în Europa (sfârșitul sec. XVI), ușurința hibridizării sale l-a facut să fie confundat cu dovlecii peregrinilor(Lagenaria siceraria). Azi se cultivă pe mari suprafețe în regiuni temperate din toată lumea. În unele țări floarea se consuma ca legumă; fructul se conservă, în condiții adecvate de lumină, temperatură și umiditate, până la 6 luni în condiții bune. Este bogat în β-carotină și glucoză. Semințele sunt cunoscute sub numele de semințe de dovleac și li se atribuie proprietăți medicinale în medicina naturistă. Semințele sunt bogate în minerale, în special zinc, motiv pentru care Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul lor zilnic. Acestea reprezintă o sursă bună devitamina K. Dovleacul se folosește în ritualele din Ziua morților din mai multe țări americane (Statele Unite ale Americii, Mexic, Guatemala etc.) (sursa:Wikipedia)

Ingrediente Supa-crema de dovleac cu foie gras si turta dulce

1 kg de dovleac (bio)

2 morcovi

3 cartofi

1 catel de usturoi

1 ceapa rosie

1 cub Knor de pui

sare , piper

cimbru,dafin

2-3 linguri de smantana

40 g de foie gras

2 felii de turtă dulce

Categorii