Supă cremă de dovlecel, mazăre și parmezan

Reteta culinara Supă cremă de dovlecel, mazăre și parmezan din categoria Supe/Ciorbe. Specific Franta. Cum sa faci Supă cremă de dovlecel, mazăre și parmezan

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supă cremă de dovlecel, mazăre și parmezan

 

O reteta rapida si usor de facut   https://www.blogulluicatalina.com/2022/09/supa-crema-de-dovlecel-mazare-si.html

1 dovlecel 100 gr de mazare 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 60 gr de parmezan ras 1 lingura de smantana ierburi de Provence 1/2 Kub de llegume sau de pui sare ppier

Spalati si curatati legumele, taiati bucati ceapa si dovlecelul.

Puneti-le intr-o oala adaugati ierburile, kub-ul, mazarea si acoperiti cu apa.

Gatiti timp de 20 minute.  

Filtrati legumele si mixati-le impreuna cu parmezanul.

Adaugati progresiv apa in care au fiert pana la consistenta dorita.  

Puneti smantana amestecati si fierbeti totul 2-3 minute.

Verificati de sare si piper.  

Serviti fierbinte cu parmezan ras si cu bacon prajit. 

Ingrediente Supă cremă de dovlecel, mazăre și parmezan

1 dovlecel

100 gr de mazare

1 ceapa mica

1 catel de usturoi

60 gr de parmezan ras

1 lingura de smantana

ierburi de Provence

1/2 Kub de llegume sau de pui

sare

ppier

Categorii