Supa crema de fasole fava uscata / Bissara (Maroc)

Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Maroc. Cum sa faci Supa crema de fasole fava uscata / Bissara (Maroc)

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de fasole fava uscata / Bissara (Maroc)

 

Va propun o supa marocana, ideala cand este frig si in perioada de post caci foarte consistenta. Fasolea fava (foul sau faba) este foarte populara in zona bazinului Mediteranei, in special in nordul Africii si in Orientul Mijlociu. Bobul este mare, aplatizat. Are un gust distinct, usor aromat, este foarte bogata in fibre, comparativ cu alte soiuri de fasole. Se gateste ca orice alt soi de fasole, cu mentiunea ca trebuie tinuta la hidratat mai mult decat fasolea obisnuita, ideal minimum 12 ore. In cazul preparatelor de tip „caserola” sau in salate se consuma cu tot cu coaja; in cazul in care destinatia finala este humus, se decojeste dupa procesul de hidratare. In zona araba, fava face parte din falafel, humus, diverse salate, sau preparate cu sos, de tip iahnie.(vezi aici) A mea era uscata si decojita adusa din vacantele mele siciliene. Retete de post creative

Ingrediente Supa crema de fasole fava uscata / Bissara (Maroc)

250 g de fasole fava uscata decojita

2 linguri bulion concentrat de

rosii

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

4 linguri ulei de masline

2 catei de usturoi

1 lingurita de chimen pudra

1 lingurita de ghimbir pudra

1 lingurita de paprika

1 l de apa

piment uscat, chimen, ulei de masline pentru servit

sare

Categorii