Supa crema de linte
Reteta culinara Supa crema de linte din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Supa crema de linte
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa crema de linte
Ce ziceți de o supă-cremă delicioasă? Nouă ne-a plăcut foarte mult.
INGREDIENTE
Se spală lintea bine (în 5-6 ape) și se lasă să se înmoaie timp de o oră. Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, morcovii, usturoiul, țelina și păstârnacul se taie felii, iar roșiile și cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală și se adaugă apă cât să le acopere. Se adaugă o linguriță de sare și se lasă să fiarbă la foc potrivit. După 10 minute se adaugă și lintea, boia de ardei dulce și cimbrul. Când legumele sunt fierte se mixează bine. Se adaugă sare și piper după gust. Înainte de a le mixa se scoate o parte din apă, dacă vi se pare prea multă și se poate adaugă la final dacă e cazul.
Pentru crutoane se folosește pâine veche de 1-2 zile, care se taie în cubulețe cât mai mici. Se așează bucățile într-o tavă pe hârtie de copt, se stropesc bine cu ulei de măsline și se condimentează cu rozmarin. Se amestecă viguros crutoanele, astfel încât să fie toate date prin ulei de măsline și condimente și se introduc în cuptorul încins, la foc mediu, timp de 15 minute, amestecându-le bine la fiecare 5 minute.
Supa se servește cu crutoane.
Ingrediente Supa crema de linte
250g linte
3-4 cartofi
2 morcovi mari
1 ardei gras roșu
1 păstârnac
1 felie țelină
1 roșie
1 ceapă
3 căței de usturoi
sare
piper
boia de ardei dulce
cimbru
-pentru crutoane:
4 felii de pâine
rozmarin
ulei de măsline