Supa crema de morcovi cu ghimbir

O supa delicioasa si sanatoasa.

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de morcovi cu ghimbir

Tocati ceapa marunt si caliti-o in putin ulei.

Cand ceapa s-a calit adaugati legumele taiate in cuburi si acoperiti cu apa. Acoperiti oala cu un capac si lasati sa fiarba pe foc mic. Potriviti de sare si piper.

Cand supa a inceput sa clocoteasca adaugati ghimbirul ras si unsuroiul zdrobit.

Incercati din cand in cand cu o furculita daca legumele s-au fiert. Cand acestea sunt gata scoateti-le intr-un castron si pasati cu un mixer vertical sau intr-un blender, daca supa e prea groasa mai adaugati din apa in care au fiert legumele pana ce obtineti consistenta dorita.

Eu am adaugat patrunjelul tocat innainte de a mixa legumele, dar il puteti toca marunt si adauga la final innainte de a servi. Incalziti supa pe foc mic daca s-a racit si serviti cu crutoane... este delicioasa si fara daca sunteti la dieta :D

POFTA BUNA!!!

Ingrediente Supa crema de morcovi cu ghimbir

3 cartofi micuti

5 morcovi (ai mei au fost destul de mari)

O ceapa

Telina (o felie cam de doua degete grosime)

O lingura gjimbir dat prin razuitoarea mare

Un catel de usturoi

O mana patrunjel verde

Sare

Piper

Categorii