Supa crema de morcovi cu ghimbir
O supa delicioasa si sanatoasa.
Instructiuni de preparare Supa crema de morcovi cu ghimbir
Tocati ceapa marunt si caliti-o in putin ulei.
Cand ceapa s-a calit adaugati legumele taiate in cuburi si acoperiti cu apa. Acoperiti oala cu un capac si lasati sa fiarba pe foc mic. Potriviti de sare si piper.
Cand supa a inceput sa clocoteasca adaugati ghimbirul ras si unsuroiul zdrobit.
Incercati din cand in cand cu o furculita daca legumele s-au fiert. Cand acestea sunt gata scoateti-le intr-un castron si pasati cu un mixer vertical sau intr-un blender, daca supa e prea groasa mai adaugati din apa in care au fiert legumele pana ce obtineti consistenta dorita.
Eu am adaugat patrunjelul tocat innainte de a mixa legumele, dar il puteti toca marunt si adauga la final innainte de a servi. Incalziti supa pe foc mic daca s-a racit si serviti cu crutoane... este delicioasa si fara daca sunteti la dieta :D
POFTA BUNA!!!
Ingrediente Supa crema de morcovi cu ghimbir
3 cartofi micuti
5 morcovi (ai mei au fost destul de mari)
O ceapa
Telina (o felie cam de doua degete grosime)
O lingura gjimbir dat prin razuitoarea mare
Un catel de usturoi
O mana patrunjel verde
Sare
Piper