Supa crema de sfecla
Reteta culinara Supa crema de sfecla din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Supa crema de sfecla
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa crema de sfecla
Va invit la o supa crema rapida si delicioasa!
2 sfecla rosie fiarta in coaja 1 ceapă 1 morcov 1/2 rădăcină de păstârnac 1/2 rădăcină de pătrunjel 1 felie de telina 5 cartofi 1 dovlecel 2 catei de usturoi 1 roșu 1 ardei rosu sare piper boia dulce patrunjel proaspat -pentru crutoane: 3 felii de paine 3-4 linguri ulei de masline oreganoSe fierbe sfecla in coaja, se lasa sa se raceasca si se curata.
Spălați legumele și curățați-le. Tăiați ceapa în pește, feliați morcovul și păstârnacul, feliați roșia, ardeiul și usturoiul și tăiați cartofii, țelina și dovlecelul în cuburi.
Adaugam toate legumele peste ceapa, adaugam apa cat sa le acopere, asezonam cu sare, piper si boia si lasam sa fiarba. Dupa 10 minute, adauga sfecla taiata cubulete.
Intre timp se pregatesc crutoanele: se taie feliile de paine cubulete si se aseaza intr-o tava, se stropesc cu ulei de masline, se stropesc cu oregano si se coace 10 minute, pana se rumenesc.
Cand legumele sunt fierte, se lasa putin la racit, apoi se paseaza cu mixerul vertical. Dacă vi se pare că este prea multă apă peste legume, scoateți puțin înainte de a strecura legumele și adăugați-le treptat până ajungeți la consistența dorită. Adăugați sare după gust.
Pentru crutoane foloseste paine veche de 1-2 zile, pe care o tai cubulete mici. Asezam bucatile intr-o tava pe hartie de copt, stropim cu ulei de masline si asezonam cu oregano. Amestecam energic crutoanele astfel incat sa fie date toate prin ulei de masline si condimente si le dai la cuptorul incins la foc mediu pentru 15 minute, amestecand bine la fiecare 5 minute.
Se toarna supa in farfurii si se orneaza cu patrunjel tocat marunt si crutoane.
Ingrediente Supa crema de sfecla
2 sfecle roșii fierte în coajă
1 ceapă
1 morcov
1/2 rădăcină păstârnac
1/2 radacina pătrunjel
1 felie țelină
5 cartofi
1 dovlecel
2 căței de usturoi
1 roșie
1 ardei roșu
sare
piper
boia dulce
patrunjel proaspat
-pentru crutoane:
3 felii de paine
3-4 linguri ulei de masline
oregano