Supa cu capac de foietaj

Sa facem supele noastre clasice un pic mai chic si rafinate prin adaugarea unui capac de foietaj :-) In anul 1975, renumitul bucatar francez avea sa fie declarat Cavaler al Ordinului National al Legiunii de Onoare de presedintele francez Valéry Giscard d’Estaing. Cu aceasta ocazie, Paul Bocuse a creat o celebra supa de trufe numita "V.G.E.", dupa initialele presedintelui. Aceasta a fost prezentata la cina prezidentiala la Pala­tul Elysée. De atunci, celebrul preparat a ramas in meniul restaurantului lui Paul Bocuse, Auberge du Pond de Collonges, care se afla in apropierea orasului Lyon si care are trei stele Michelin.

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Supa cu capac de foietaj

Intr-o cratita, topiti untul. Sotati ceapa tocata.

Adaugati cartofii curatati si taiati in bucati si caliti-i cateva minute. Apoi adaugati prazul taiat.Amestecati bine.

Acoperiti cu apa, sare, piper si adaugati cubul de supa. Aduceti la fierbere si gatiti timp de 30 de minute.

Puneti continutul intr-un blender pentru a amesteca totul bine.

Umpleti bolurile 2/3. Taiati cercuri din aluatul de foietaj mai mari decat diametrul bolului. Aplicati putina apa pe marginile bolului, puneti capacul de aluat si presati-l pentru a se lipi de vas.

Aplicati galbenus peste aluat cu o pensula si desenati modelele cu un cutit ascuțit. Puneti bolurile intr-un loc racoros timp de 15 minute.

Coaceti 15 minute la 200°C.

Gata!

Ingrediente Supa cu capac de foietaj

1 aluat de foietaj

500 gr cartofi

3 praz mediu

1 shallota

1 cub de supa

unt

sare

piper

apa

1 galbenus

Categorii