Supa cu capac de foietaj
Sa facem supele noastre clasice un pic mai chic si rafinate prin adaugarea unui capac de foietaj :-) In anul 1975, renumitul bucatar francez avea sa fie declarat Cavaler al Ordinului National al Legiunii de Onoare de presedintele francez Valéry Giscard d’Estaing. Cu aceasta ocazie, Paul Bocuse a creat o celebra supa de trufe numita "V.G.E.", dupa initialele presedintelui. Aceasta a fost prezentata la cina prezidentiala la Palatul Elysée. De atunci, celebrul preparat a ramas in meniul restaurantului lui Paul Bocuse, Auberge du Pond de Collonges, care se afla in apropierea orasului Lyon si care are trei stele Michelin.
Instructiuni de preparare Supa cu capac de foietaj
Intr-o cratita, topiti untul. Sotati ceapa tocata.
Adaugati cartofii curatati si taiati in bucati si caliti-i cateva minute. Apoi adaugati prazul taiat.Amestecati bine.
Acoperiti cu apa, sare, piper si adaugati cubul de supa. Aduceti la fierbere si gatiti timp de 30 de minute.
Puneti continutul intr-un blender pentru a amesteca totul bine.
Umpleti bolurile 2/3. Taiati cercuri din aluatul de foietaj mai mari decat diametrul bolului. Aplicati putina apa pe marginile bolului, puneti capacul de aluat si presati-l pentru a se lipi de vas.
Aplicati galbenus peste aluat cu o pensula si desenati modelele cu un cutit ascuțit. Puneti bolurile intr-un loc racoros timp de 15 minute.
Coaceti 15 minute la 200°C.
Gata!
Ingrediente Supa cu capac de foietaj
1 aluat de foietaj
500 gr cartofi
3 praz mediu
1 shallota
1 cub de supa
unt
sare
piper
apa
1 galbenus