Supa cu ciuperci, de post

Reteta culinara Supa cu ciuperci, de post din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Supa cu ciuperci, de post

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa cu ciuperci, de post

 

O supa delicioasa, numai buna pentru aceasta perioada de Post.

2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 ceapă 1 bucată mică de țelină 30 ml ulei 500 g ciuperci ciuperci 3 lg ulei de măsline Sarat la gust piper 5 lg orez 150 ml suc de roșii patrunjel verde tocat

Curățați ceapa. Se taie bucatele mici si se pune la calit in ulei, in oala in care se va prepara supa.

Morcovii si patrunjelul se curata, se spala si se taie cubulete mici. Pune-le peste ceapă și lasă-le să se gătească împreună. Peste legume se toarnă 2,5 litri de apă, se adaugă țelina întreagă și se lasă să fiarbă.

Între timp, curățați ciupercile și tăiați felii. Se pune la incalzit in ulei incins intr-o cratita. Se amestecă să se întărească pe toate părțile, se adaugă puțină sare. Dupa ce si-au schimbat putin culoarea se toarna 2-3 linguri de supa cu oala de legume si se fierbe 20 de minute.

Dupa ce a trecut timpul se toarna ciupercile in oala cu legume si se lasa sa fiarba impreuna.

Fierbeți orezul separat în apă cu puțină sare. Dupa ce da in clocot se pune in oala cu legume, se adauga sucul de rosii, se condimenteaza cu sare si putin piper, dupa gust si se lasa putin sa fiarba.

La final se adauga patrunjelul tocat, se acopera vasul cu un capac 10 minute apoi se serveste.

Poftă bună!

Ingrediente Supa cu ciuperci, de post

2 morcovi

1 radacina de patrunjel

1 ceapa

1 buc mica de telina

30 ml ulei

500 g ciuperci champignon

3 lg ulei de masline

sare dupa gust

piper

5 lg orez

150 ml suc de rosii

patrunjel verde tocat

Categorii