Supa cu galuste de gris

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Supa cu galuste de gris

Partile de pui fara valoare (oase, piele) se pun la fiert intr-o oala cu 1-1,5 l de apa si sare. Se spumeaza. Dupa 20 de minute de fiert inabusit se pot adauga, optional, legumele, care se vor scoate din supa la sfarsit. Galustele se fac astfel: oul se bate bine cu o furculita apoi se omogenizeaza cu lingura de unt. La urma se adauga treptat grisul pana cand se formeaza o crema consistenta. Se ia cu lingurita cate putin din compozitie si se pune in supa care clocoteste. Galustile isi dubleaza volumul, si sunt fierte cand se ridica la suprafata. Se incearca cu furculita - trebuie sa fie foarte moi, si cand sunt gata se poate inchide focul. In cca 20 de minute ar trebui sa fie fierte. Se scot oasele si pielea de pui, si legumele daca sunt, apoi se potriveste de sare si piper. Se serveste fierbinte cu verdeata tocata pe deasupra.

Ingrediente Supa cu galuste de gris

spinare, gat sau aripi de pui

un ou

4-5 linguri de gris

o lingura de unt

optional: morcov, ceapa, patrunjel

sare, piper

verdeata

Categorii

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țăr

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica - Cu

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Burger de casa - Pas 1. Carnea tocata o amestecam cu o lingurita de ketchup, una de mustar, sare si

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase - Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se p

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițional românească plină de savoare - Cum se prepara Taci și înghite -

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Chiftelele: Ceapa verde si usturoiul curatate, le taiati rondel

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca - Iata cum se prepara Sarmale in foi de

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie - Cum se prepara Mancar