Supa cu os de porc , zucchini si smantana
Reteta culinara Supa cu os de porc , zucchini si smantana din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Supa cu os de porc , zucchini si smantana
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa cu os de porc , zucchini si smantana
Eu sunt fan inrait zucchini . Vei gasi in gradina mea macar de vreo trei culori . Am dorit sa prepar o ciorba asemanatoare cu cea a la Grec dar am folosit smantana .
1 os de porc cu carne pe el -700 gr 1 zuchini verde [aprox 250 gr ] 1 zuchini galben [ aprox 250 gr] 1 ceapa 1 gogosar 1 morcov mare 3 linguri orez 2 linguri ulei 2 linguri otet mere patrunjel verde tocat 1 pahar smantana grasa 30% sare piper negru macinat Pentru inceput osul de porc se spala si se pune la fiert in apa cu sare macar pentru 30 min. . Taiati arunt ceapa si morcovul . Gogosarul se feliaza. Caliti legumele in ulei . Cand acestea devin sticloase se toarna deasupra apa in care a fiert osul de porc . Tot acum puneti orezul la fiert . Continuati fierberea inca 20 minute pana cand legumele sunt patrunse si carnea de pe os se desprinde usor . Taiati zucchini in cuburi putin mai mari decat cele de morcovi . In acest moment se pun in supa cuburile de zucchini . Dupa 5 minute se trage oala de pe foc . Acriti cu otet de mere . Dregeti zeama cu smantana . La sfarsit piparati si gustati daca nu mai este nevoie de sare . Serviti supa cu patrunjel verde taiat marunt . Pofta buna !!!!Ingrediente Supa cu os de porc , zucchini si smantana
1 os de porc cu carne pe el -700 gr
1 zuchini verde [aprox 250 gr ]
1 zuchini galben [ aprox 250 gr]
1 ceapa
1 gogosar
1 morcov mare
3 linguri orez
2 linguri ulei
2 linguri otet mere
patrunjel verde tocat
1 pahar smantana grasa 30%
sare
piper negru macinat