Supa cu os de porc , zucchini si smantana

Reteta culinara Supa cu os de porc , zucchini si smantana din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Supa cu os de porc , zucchini si smantana

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa cu os de porc , zucchini si smantana

 

 Eu sunt fan inrait zucchini . Vei gasi in gradina mea macar de vreo trei culori .  Am dorit sa prepar o ciorba asemanatoare cu cea a la Grec dar am folosit smantana .

1 os de porc cu carne pe el -700 gr 1 zuchini verde [aprox 250 gr ] 1 zuchini galben [ aprox 250 gr] 1 ceapa 1 gogosar 1 morcov mare 3 linguri orez 2 linguri ulei 2 linguri otet mere patrunjel verde tocat 1 pahar smantana grasa 30% sare piper negru macinat Pentru inceput osul de porc se spala si se pune la fiert in apa cu sare macar pentru 30 min. .   Taiati arunt ceapa si morcovul . Gogosarul se feliaza. Caliti legumele in ulei . Cand acestea devin sticloase se toarna deasupra apa in care a fiert osul de porc . Tot acum puneti orezul la fiert .  Continuati fierberea inca 20 minute pana cand legumele sunt patrunse si carnea de pe os se desprinde usor . Taiati zucchini in cuburi putin mai mari decat cele de morcovi .  In acest moment se pun in supa cuburile de zucchini . Dupa 5 minute se trage oala de pe foc . Acriti cu otet de mere . Dregeti zeama cu smantana .  La sfarsit piparati si gustati daca nu mai este nevoie de sare . Serviti supa cu patrunjel verde taiat marunt .   Pofta buna !!!!

Ingrediente Supa cu os de porc , zucchini si smantana

1 os de porc cu carne pe el -700 gr

1 zuchini verde [aprox 250 gr ]

1 zuchini galben [ aprox 250 gr]

1 ceapa

1 gogosar

1 morcov mare

3 linguri orez

2 linguri ulei

2 linguri otet mere

patrunjel verde tocat

1 pahar smantana grasa 30%

sare

piper negru macinat

Categorii