Supa de andive,cartofi și hering
Reteta culinara Supa de andive,cartofi și hering din categoria Supe/Ciorbe. Specific Olanda. Cum sa faci Supa de andive,cartofi și hering
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa de andive,cartofi și hering
Va propun o supa de andive, morcovi și cartofi "parfumata" de hering afumat. Andiva sau cicoarea de Bruxelles este deseori ocolita pentru ca are un gust amar si astringent. Dar tocmai gustul ei o face unica in lumea culinara. Gustul unic al andivelor le face sa fie o alternativa eleganta pentru orice aperitiv. Frunzele de andive pot fi baza pentru diverse toppinguri: de la somon la caviar si branzeturi fine. Odata ce o gatesti si o prepari termic andiva isi pierde si din amreala caracteristica si devine un ingredient placut in supe, tocanite sau preparate la cuptor. Salatele sunt, insa, cea mai simpla varianta in care poti pune in evidenta frunzele crocante de andiva. O poti combina cu rucola, salata verde, creson sau radicchio, ii poti adauga nuci sau alti samburi uleiuosi, ii poti pune alaturi fructe sau alte legume. Despre andiva se spune ca are nenumarate beneficii pentru sanatate: de la stimularea apetitului pana la tratarea acneei si prevenirea anumitor tipuri de cancer. In Belgia, andivele sunt numite aurul alb si sunt considerate energizante. Iar marele lor beneficiu pentru cei care tin dieta este ca o frunza are doar o calorie. (sursa: foodstory) http://leblogdecata.blogspot.com/2016/03/supa-de-andivecartofi-si-hering.html
Ingrediente Supa de andive,cartofi și hering
2 andive mari
2-3 cartofi
2 morcovi
2 fileuri de hering afumat
1 litru de supa de pui (sau 1 l de apa+ 1 cub Knorr de pui)
20 cl smântână
2 cepe eșalotă
1 lingura ulei de masline
sare, piper, boia de ardei