Supa de ardei umpluti si smantana

Reteta culinara Supa de ardei umpluti si smantana din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Supa de ardei umpluti si smantana
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa de ardei umpluti si smantana
Ardeii umpluti sunt si ei buni !!! Să spună cineva că nu-i place, că nu-l cred !!!
Ardei de diverse culori - aproximativ 1 Kg 100 ml ulei 2 morcovi 2 cepe galbene 1 radacina de patrunjel 1 fel de țelină 1 frunză de dafin 1 legatura patrunjel verde tocat 1 lingură mărar verde tocat 1 pahar de smantana 2-3 linguri otet de mere sare Pentru umplutura: 2 linguri faina alba 300 gr carne tocată de vită 300 gr carne de porc tocata 3 linguri de orez 3 linguri ceapa verde tocata 2 linguri patrunjel verde tocat 1 lingura de cimbru verde tocat ras 1 sau sare piper negru Pregătiți umplutura de ardei amestecând ingredientele date. Ardeii se spala si se curata de seminte. Pudrați ardeii pe interior cu făină albă. Umpleți ardeii cu amestecul de carne, orez și verdeață. Se presara cu faina alba dupa ce le umplem pe partea stanga. Ardeii se taie la varfuri pentru a patrunde in lichidul fierbinte la fierbere. Astfel umplutura nu va iesi din ardei. Ceapa se toacă mărunt și se dau prin răzătoare legumele rădăcinoase pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc usor ardeii pe toate partile. Prin acest proces se va obtine un gust delicios de ardei copti si se va face o aderenta din faina pudra, coaja de ardei si umplutura acesteia. După ce ați prăjit ardeii în ulei încins, căliți ușor legumele ras și ceapa tocată. Transferați amestecul într-o oală și turnați deasupra 2 l de apă fierbinte [pentru a accelera procesul de gătire]. Se pun ardeii umpluti in apa clocotita incet. Sarati. Acum adăugați frunza de dafin. Se fierbe aproximativ 20 de minute. La final se condimentează supa cu smântână diluată cu suc fierbinte. Gustați și sare dacă este necesar. Pentru un gust mai acrișor puteți adăuga puțin oțet de mere. Serve the pepper soup stuffed with lots of green parsley and chopped dill. Good appetite !!!Ingrediente Supa de ardei umpluti si smantana
Ardei de diverse culori-aprox 1 Kg
100 ml ulei
2 morcovi
2 cepe galbene
1 radacina patrunjel
1 fel telina
1 foaie dafin
1 legatura patrunjel verde tocat
1 lingura marar verde tocat
1 pahar smantana grasa
2-3 linguri otet mere
sare
2 linguri faina alba
300 gr carne vita tocata
300 gr carne porc tocata
3 linguri orez
3 linguri cu varf ceapa verde tocata
2 linguri patrunjel verde tocat
1 lingura rasa cimbru verde tocat
1 ou
sare
piper negru macinat