Supa de bibilica

Timp de preparare o ora si 35 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa de bibilica

Am vrut ceva mai deosebit si usor pentru sarbatorile pascale. Am contactat furnizorul si am primit o bibilica minunata! Nu este complicat, dar foarte savuroasă. Nou am adus în supa de carne, frunzele de leurdă, vă asigur că a fost tare gustoasă, dacă Zmeișorii au mâncat de trei ori din ea ;) Pentru curioși aveți aici informații despre bibilică: http://ro.wikipedia.org/wiki/Bibilic%C4%83 Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu leurda, tijele de apio, bibilica întreagă și mirodeniile, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 4000 ml apă rece. Am folosit din nou vasul minune, Kukta în cazul meu, (se poate folosi MultiCooker-ul/CrockPot-ul), astfel am redus timpul de fierbere la cca. 35 de minute, de când începe fluiere. In mod clasic, la aragaz,oala normala, lasa-ti la fiert la foc ic cca. 60 minute. După ce s-a fiert carnea, se strecoară supa în alt vas, se asezonează de sare și se dă din nou la gătit. Tăițeii cu ou, se fierb separat, în apă clocotită cu puțină sare. După ce au fiert, se strecoară și se adaugă la supa de carne. Se servește fierbinte, presărată cu verdeață tocată mărunt și după gustul fiecăruia simplă, sau cu legumele și carnea fiartă;) Spor și poftă bună! ;)

Ingrediente Supa de bibilica

bibilică 1 bucată de cca. 1600 g

ceapă galbenă 2 bucați

morcovi 2 bucăți

dovlecel 1 bucată

gulie albă 1/2 bucată

ardei kapia 1/2 bucată

pătrunjel rădăcină 1 bucată

păstârnac 1/2 bucată

apio adică tijă de țelină 1 felie 2-3 fire

leurdă 4-5 fire

sare iodată

amestec de piper alb

roșu

verde

coriandru 1 boabă

tăiței cu ou cca. 300 g.

Categorii