Supa de carne cu fasole alba uscata

Timp de preparare 3 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa de carne cu fasole alba uscata

Fasolea se strecoara de apa si se da un clocot in apa cu sare. Intr-o oala adinca de 7litri-se pune carnea spalata,curatata taiata in bucati.Se toarna apa cit sa acopere carnea si se lasa sa fiarba citeva minute si se scoate spuma.Dupa ce am spumat bine supa se mai adauga apa calda ca sa nu intrerupem fierberea,se adauga fasolea si legumele intregi numai crestate putin iar dovleacul in cuburi mari.Se adauga si praful de supa si cind supa incepe sa fiarba facem foc mic si lasam sa fiarba 2-21/2 ore pina cind carnea este moale si fasolea la fel. Eu de obicei fac supa in oala minune si o las sa fiarba o ora sub presiune.In timpul fiertului adaug si vedeata si acopar oala cu un capac. Cind supa este gata o stecor carnea si legumele aparte numai fasolea o las in supa.Se poate servi cu paste fidea fiarta sau cu crutoane de piine prajite. Iar dupa supa servim carnea care o pastram intr-un vas la cald cu mujdei de usturoi,si gogonele murate si mamaliguta calda. Eu de obicei strecor supa si de fasole pe care le stivesc cu furculita adaug sare si usturoi -fasole flocaita,-si servesc cu carnea alaturi. Este o mincare foarte potrivita ptr zile reci de iarna.Fidea o fierb aparte nu in supa-ptr ca amidonul care au pastele ingroasa prea mult supa si nu este asa gustoasa. O alta varianta de a servi supa cu couscus facut din gris care este foarte gusots-dar se lasa greu la stomac.

Ingrediente Supa de carne cu fasole alba uscata

1kg carne de vita -coasta cu oase

2 felii de oso-bucco(carne cu os cu maduva)

300 gr fasole alba uscata muiata de cu seara in apa

2morcovi

2 cepe potrivite

2radacini de patrunjel

1radacina de telina

verdeata -patrunjel,telina

1lingura praf de supa knor de pasare

1felie de dovleac galbena -fara samburi si coaja

Categorii