Supa de cartofi noi, verzisoare de Bruxelles si iaurt grecesc

Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Supa de cartofi noi, verzisoare de Bruxelles si iaurt grecesc

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa de cartofi noi, verzisoare de Bruxelles si iaurt grecesc

 

 O supa consistenta si foarte gustoasa. Iaurtul grecesc înlocuiește cu succes smântâna. Am folosit puțin ierburi, dar folosești cât vrei.

1 kg de cartofi noi 300 gr varza de Bruxelles-proaspata sau congelata 300 ml iaurt grecesc gras 50 ml ulei de floarea soarelui 2 cepe - am avut doar rosii 1 ardei rosu iute 1 lingura patrunjel verde tocat 1 lingura tarhon tocat 1 lingura de cimbru tocat 1/2 lingură mărar tocat sare Curățați și spălați legumele. Se taie ceapa si se taie morcovul rondele si se calesc in ulei. Sarați și turnați 2-3 l de apă în oală. Adăugați cartofii tăiați cubulețe și câteva dintre ierburi.  Cartofii noi fierb repede. După 10 minute, adăugați verdeața tăiată pe jumătate și câteva dintre ierburi. La sfârșitul gătitului, dă un gust picant cu un ardei iute tăiat felii. Nu mai fierbe. Pune restul de ierburi tocate si amesteca iaurtul grecesc in sucul fierbinte. Iaurtul grecesc de calitate nu este brânză și este mai dietetic decât smântâna. Gustați și sare dacă este necesar. Poftă bună !!!

Ingrediente Supa de cartofi noi, verzisoare de Bruxelles si iaurt grecesc

1 kg cartofi noi

300 gr verzisoare de Bruxelles-proaspete sau congelate

300 ml iaurt grecesc gras

50 ml ulei floarea soarelui

2 cepe - eu am avut doar rosii

1 ardei iute rosu

1 lingura patrunjel verde tocat

1 lingura tarhon tocat

1 lingura cimbru tocat

1/2 lingura marar tocat

sare

Categorii