Supa de ceapa cu cartofi

Este o supa specifica Belgiei preparata in sezonul rece. Reteta mea de supa de ceapa este o combinatie intre reteta originala din Aalst ( oras din zona flamanda ) si o reteta olandeza. Sper sa o incercati si voi si sa imi spuneti ce parere aveti.

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Supa de ceapa cu cartofi

Incingeti untul si caliti ceapa taiata solzisori timp de 15 de minute la foc mic amestecand din cand in cand.

Adaugati apa, cimbrul si usturoiul, condimentele pentru pui, piper si cuburile de vita si aduceti la fierbere.

Reduceti focul si lasati sa fiarba acoperit cu un capac 15 minute. Adaugati cartofii si lasati sa fiarba in continuare pana cand acestia sunt gata. Daca este nevoie mai adaugati putina apa cat sa-i acopere

Mixati supa cu un mixer vertical cateva minute pana devine fina. Potriviti de sare si piper Serviti cu branza rasa deasupra si amestecati rapid inainte ca aceasta sa se topeasca. Altfel veti avea o biluta de branza

Ingrediente Supa de ceapa cu cartofi

7 cepe medii-mari

4-5 cartofi ( 1 kg )

2 cuburi knorr de vita

1.5 l apa

unt pentru prajit

un varf de lingurita condimente pentru pui

sare si piper

branza rasa ( emmental, gruyere, parmezan ce doriti )

2 catei de usturoi ( optional )

cimbru ( optional )

1 strop de vin ( optional ) - in reteta olandeza se foloseste insa eu nu am folosit

Categorii