Supa de chimen

Reteta culinara Supa de chimen din categoria Supe/Ciorbe. Specific Ungaria. Cum sa faci Supa de chimen

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa de chimen

 

A doua reţetă pentru  provocarea "Weekend cu spor", iniţiată de Stefania. Luna februarie 2017 a găzduit-o Margareta Cismasiu, cu al sau blog https://margaretacismasiu.blogspot.ro/ Ne-a provocat să preparăm rețete minunate din următoarele categorii: PRAJITURI, SUPE/CIORBE SI APERITIVE. A doua rețetă mi-a adus aminte de copilărie ;) mereu când mă durea burta, mama pregătea această supă de chimen ;)  Și chiar funcționa ;) după ce o sorbeam :D, ”îmi lua durerea cum mâna”, cum se zice ;) Așa că am urmat pașii și sfaturile Margaretei ;) ”Chimenul este folosit in bucatarie pentru a aroma produsele de patiserie,branzeturile,iaurturile sau la muraturi. Datorita beneficiilor sale este intrebuintat ca infuzie sau decoct in diferite afectiuni: insomnii, afectiuni digestive, astm, bronsita, raceli, probleme respiratorii.  Cunoscand aceste lucruri, o supa de chimen e binevenita mai ales acum, dupa sarbatori cand au predominat mancarurile grele si dulciurile.”

Ingrediente Supa de chimen

3 bucăți morcovi 

½ bucată păstârnac 

cca. 50 g telină 

1 bucată ceapă galbenă 

½ legătură pătrunjel verde 

1 lingură semințe de chimen 

1 lingura ulei de nucă  (se poate folosi și ulei de floarea soarelui/rapiță)

sare de mare

Categorii