Supa de chimen
Reteta culinara Supa de chimen din categoria Supe/Ciorbe. Specific Ungaria. Cum sa faci Supa de chimen
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa de chimen
A doua reţetă pentru provocarea "Weekend cu spor", iniţiată de Stefania. Luna februarie 2017 a găzduit-o Margareta Cismasiu, cu al sau blog https://margaretacismasiu.blogspot.ro/ Ne-a provocat să preparăm rețete minunate din următoarele categorii: PRAJITURI, SUPE/CIORBE SI APERITIVE. A doua rețetă mi-a adus aminte de copilărie ;) mereu când mă durea burta, mama pregătea această supă de chimen ;) Și chiar funcționa ;) după ce o sorbeam :D, ”îmi lua durerea cum mâna”, cum se zice ;) Așa că am urmat pașii și sfaturile Margaretei ;) ”Chimenul este folosit in bucatarie pentru a aroma produsele de patiserie,branzeturile,iaurturile sau la muraturi. Datorita beneficiilor sale este intrebuintat ca infuzie sau decoct in diferite afectiuni: insomnii, afectiuni digestive, astm, bronsita, raceli, probleme respiratorii. Cunoscand aceste lucruri, o supa de chimen e binevenita mai ales acum, dupa sarbatori cand au predominat mancarurile grele si dulciurile.”
Ingrediente Supa de chimen
3 bucăți morcovi
½ bucată păstârnac
cca. 50 g telină
1 bucată ceapă galbenă
½ legătură pătrunjel verde
1 lingură semințe de chimen
1 lingura ulei de nucă (se poate folosi și ulei de floarea soarelui/rapiță)
sare de mare