Supa de creveti
Reteta culinara Supa de creveti din categoria Bucatarasi celebri. Specific Franta. Cum sa faci Supa de creveti
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa de creveti
Am facut aceasta supa fara sa am o reteta anume in cap, incepand de la 200 de grame de creveti pe care ii aveam in plus ramasi de la o alta reteta de azi . Imi place in bucatarie sa am momente in care sa experimentez pur si simplu, arome, gusturi, combinatii cred ca acesta este farmecul bucataritul ….experimentarea aromelor. Am pornit de la ideea de supa de fructe de mare, cu putine legume si nu foarte pronuntate ca si gust sa nu preia aroma fructelor de mare, ma gandeam ca trebuie putina aroma de ustuoi, putin vin alb sec, coriandru sau patrunjel verde la sfarsit ….A iesit prea buna ca sa nu o postez imediat :)
Ingrediente Supa de creveti
Pentru 2 portii avem nevoie de :
200 grame de creveti proaspeti,
o treime dintr-un morcov taiat bastonase,
2 linguri de bastonase fine de telina radacina proaspata,
o ceapa minuscula echalote,
2 catei de usturoi ( s-au cerut de gust pana la urma ) ,
o lingurita de boia,
o lingura de vegeta naturala facuta de mine : http://bucataria-sylviei.ro/category/vegeta-naturala/ ,
o lingura de sos de soya,
o lingurita de sos de stridii,
putina sare,
un varf de cutit de ardei iuti uscati si maruntiti ( o am de la magazinul chinezesc si cred ca o sa o folosesc ani de zile la cat de iute e … ) ,
50 ml vin alb sec,
o lingurita de faina,
o mana de patrunjel verde maruntit la final