Supa de curcan cu mazare , conopida , broccoli si galuscute
Reteta culinara Supa de curcan cu mazare , conopida , broccoli si galuscute din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Supa de curcan cu mazare , conopida , broccoli si galuscute
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa de curcan cu mazare , conopida , broccoli si galuscute
Aceasta supa se incadreaza in categoria rapid si usor de preparat. Îmi place să folosesc legume congelate în extrasezon. Sacii de legume congelate sunt obtinuti din legume de calitate care au fost prelucrate si conservate cu ajutorul tehnologiei moderne in conditii de igiena sigura.
1 ceapă albă 100 ml ulei de floarea soarelui 200 gr mazăre verde 300 gr piept de curcan dezosat si piele 500 gr amestec conopida, broccoli si morcovi-congelate 1 frunză de dafin 1 suc de lamaie mărar verde patrunjel verde piper negru Iaurt grecesc sau smantana, servit - optional sare Pentru găluște: 3 ouă + 6 linguri făină albă + 1 lingură unt moale + sare Curăță ceapa și toacă mărunt. Prăjiți ușor ceapa în ulei. Adăugați întreaga carne de curcan și mazărea. Se toarnă peste el 3l de apă și se fierbe 15 minute. Sarati. La fierbere se adauga foaia de dafin + mararul tocat marunt. Adăugați restul legumelor care s-au dezghețat la temperatura camerei. Fierbeți încă 10 minute, pregătiți găluștele. Pentru găluște, bateți ouăle de spumă, adăugați sare , se adauga untul moale si apoi se adauga faina alba. Din amestecul de ouă se pune o găluște lungă în sucul care fierbe la foc mic cu ajutorul unei linguri lungi. În cinci minute găluștele sunt deja gătite. Se toarnă o cană de apă rece. Se pune capacul și se oprește fierberea. Galustele vor merge pe fundul oalei, semn ca sunt fierte. Adaugam sucul de lamaie si patrunjelul verde tocat. Pregateste-te. Carnea fiartă se scoate din oală și se taie cubulețe. Pune înapoi în supă. La servire se pune pe farfurie smantana sau iaurt grecesc, cat vrei. Poftă bună !!!!Ingrediente Supa de curcan cu mazare , conopida , broccoli si galuscute
1 ceapa alba
100 ml ulei floarea soarelui
200 gr mazare verde
300 gr piept curcan fara os si piele
500 gr mix conopida , broccoli si morcov-congelate
1 foaie dafin
1 lamaie -zeama
marar verde
patrunjel verde
piper negru macinat
iaurt grecesc sau smantana, la servit -optional
sare