Supa de dovleac

Reteta belgiana a supei de dovleac. In Belgia aceasta supa nu lipseste in nici o casa in luna octombrie.

Timp de preparare 55 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Supa de dovleac

Taiati toate legumele cubulete. Topiti untul si caliti legumele 6-7 minute

Adaugati apa cat sa acopere totul si aduceti supa la fierbere.

Cand aceasta fierbe, adaugati cuburile de legume ( pasta sau ce folositi ) piper si sucul de la 2 portocale si lasati sa fiarba timp de 35-40 de minute. Mixati supa cu un mixer vertical timp de 5 minute pentru a deveni foarte fina si potriviti de sare si piper. Adaugati smantana lichida si patrunjelul tocat si serviti.

Ingrediente Supa de dovleac

1.5 kg dovleac

2 portocale

partea alba de la un praz

1 ceapa

2.5 l apa

1 cartof

2 cuburi de legume ( sau inlocuitori )

100 ml smantana lichida

Patrunjel proaspat

Piper

O lingurita de unt /ulei

(Sucul de portocale este adaugat pentru aciditate, nu ii veti simti deloc gustul in supa)

Categorii