Supa de dovleac
Reteta belgiana a supei de dovleac. In Belgia aceasta supa nu lipseste in nici o casa in luna octombrie.
Instructiuni de preparare Supa de dovleac
Taiati toate legumele cubulete. Topiti untul si caliti legumele 6-7 minute
Adaugati apa cat sa acopere totul si aduceti supa la fierbere.
Cand aceasta fierbe, adaugati cuburile de legume ( pasta sau ce folositi ) piper si sucul de la 2 portocale si lasati sa fiarba timp de 35-40 de minute. Mixati supa cu un mixer vertical timp de 5 minute pentru a deveni foarte fina si potriviti de sare si piper. Adaugati smantana lichida si patrunjelul tocat si serviti.
Ingrediente Supa de dovleac
1.5 kg dovleac
2 portocale
partea alba de la un praz
1 ceapa
2.5 l apa
1 cartof
2 cuburi de legume ( sau inlocuitori )
100 ml smantana lichida
Patrunjel proaspat
Piper
O lingurita de unt /ulei
(Sucul de portocale este adaugat pentru aciditate, nu ii veti simti deloc gustul in supa)