Supa de dovleac cu usturoi copt

Timp de preparare o ora

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Supa de dovleac cu usturoi copt

Secretul acestei supe minunate este usturoiul copt. Dupa ce ung cativa catei de usturoi, cu coaja cu tot (the more, the merrier) cu ulei de masline si ii bag in cuptor pentru 15 minute, devin extraordinar de fascinant de aromati, pierzandu-si toata iutela si concentrandu-si tot potentialul de yum-yum :D Dupa etapa asta, tot ce mai ramane e sa calesc intr-o oala, in putin ulei de masline o ceapa, pentru 5 minute, apoi sa adaug 2 morcovi si dovleacul taiat cubulete, sa adaug apa (eu am pus 2 L impreuna + 2 cubulete de Maggi de legume), sare si piper, sa acopar si sa imi vad de treaba 30 de minute, in timp ce supa mea bolboroseste linistita. La sfarsit, transfer supa in robotul de bucatarie, impreuna cu cateii de usturoi copti, decojiti, si 2-3 linguri de smantata, si pasez totul pana ajunge la o consistenta fina si catifelata (deja v-am facut pofta, nu?) Dupa ce am pus supa in boluri, am decorat-o cu o lingura de smantana si un praf de piper.

Ingrediente Supa de dovleac cu usturoi copt

* 8-10 catei de usturoi

* 1 ceapa

* 2 morcovi

* 500g dovleac

* 3 linguri smantana

* sare si piper

* 2 L supa de legume

Categorii