Supa de fructe de mare

Timp de preparare o ora si 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa de fructe de mare

Mai intai vom decongela fructele de mare, cel mai bine este sa se dezghete in frigider sau la temperatura camerei. Acum ne vom ocupa de legume, ceapa, usturoi, si ceapa verde le vom toca marunt, iar ardeii graasi, ghimbirul si morcovul le vom taia cubulete mai mici.Intr-o tigaie sau un wok, vom incalzi uleiul de masline si vom cali toate legumele, incepand cu ceapa si usturoiul, apoi adaugam si celelalte, iar dupa ce s-au calit vom adauga, condimentele, sarea, sosurile si sucul de rosii. Lasam sa fiarba timp de 15 minute, iar intre timp fructele de mare dezghetate le spalam cu apa clocotita si le punem intr-o oala mai mare in care vom face supa, la care am adaugat 1litru de apa, lasandu-le sa fiarba la foc mic timp de 10 min, dupa care vom adauga toate legumele si vom asezona dupa gust. Separat vom fierbe pastele in apa cu putina sare, si dupa ce au fost aproape fierte le vom adauga in supa. Nu v-a mai dura mai mult de 15 minute, iar supa este gata si vom indeparta vasul de pe foc. Supa se serveste fierbinte, iar inainte de servire vom adauga putina smantana si verdeturile tocate marunt. Este o supa satioasa si foarte gustoasa, cu o aroma placuta de la fructele de mare si condimentele folosite. Va doresc : Pofta buna Specific : Iordania

Ingrediente Supa de fructe de mare

500 g fructe de mare (congelate coktail

creveti

calamar

scoici etc)

1 ceapa mijlocie

1/2 ardei rosu

1/2 ardei galben

2 cepe verzi

subtiri

1/2 lingura de curry

2 felii subtiri de ghimbir proaspat

2-3 morcovi mici

2 catei de usturoi

1 lingura de sos de soia

1 lingura de sos pentru creveti

1/2 lingurita pudra de coriandru

1/2 lingura pudra de curcuma

1/2 lingurita boia de ardei

2 linguri smantana

2-3 linguri ulei masline

200 ml suc de rosii proaspat

sare

piper

verdeata(marar

patrunjel

coriandru)

100 g paste tubetti

Categorii