Supa de gaina ca baza pentru alte mancaruri

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa de gaina ca baza pentru alte mancaruri

Oasele ramase de la o dezosare si ghearele pasarii se clatesc putin si se pun intr-o oala incapatoare. Se taie ceapa in 4 si se adauga impreuna cu apa, atata cat sa depaseasca oasele. Se pune pe foc si se lasa sa clocoteasca. Cand incepe sa fiarba, se alege spuma. Apa va incepe sa scada. Cand nivelul ajunge la 2 treimi sau mai putin,se scot oasele si se sparg, apoi se pun la loc, in aceeasi zeama, dupa care se mai adauga putina apa si, daca se vrea, acum se presara un praf de sare. Se lasa la clocotit pana scade din nou, la acelas nivel. Atunci, se opreste focul si se lasa sa se raceasca pana la o temperatura acceptabila, pentru a putea fi strecurata. Supa clara se pune intr-un borcan incalzit si se lasa la racit. Se pastreaza cel mai bine in frigider si se foloseste ca adaos si baza la diverse feluri de mancare ce solicita supa de pui. Daca se vrea o aroma usor diferita sau mai profunda, inainte de a incepe prepararea supei, oasele se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se rumenesc, abia apoi se trece la clocotirea lor.

Ingrediente Supa de gaina ca baza pentru alte mancaruri

-oase ramase de la dezosat

gheare

-o ceapa medie

-un praf de sare (optional)

-apa cat cuprinde

Categorii

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi - Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proasp

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene - Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:  Curata si t

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceste Păstăi cu usturoi și

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor - Cum se prepar