Supa de gasca
Instructiuni de preparare Supa de gasca
Carnea se spala si se pune la fiert, intr-o oala incapatoare, cu apa rece. Astfel, porii se vor inchide foarte incet, iar sucul carnii va face supa mai gustoasa.
Se adauga 1 lingura de sare, care va face spuma sa se adune; o veti indeparta pe masura ce se formeaza cu o spumiera sau chiar cu o lingura .
Cand supa nu mai are nici o urma de spuma deasupra, se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat in sferturi, precum si restul ingredientelor.
Se acopera oala, pentru ca supa sa nu scada prea tare si se fierbe la foc mic, pentru cca. 2-3 ore.
Cand este gata, se strecoara si se serveste cu verdeata si taitei de casa sau galuste .
Ingrediente Supa de gasca
cca. 4 l. apa
1 gasca potrivita, de casa
4, 5 morcovi
1, 2 radacini patrunjel
1 radacina pastarnac
1 telina mica
1 ceapa mijlocie
2, 3 catei de usturoi
1 gulie mica (optional)
cateva boabe de piper
sare
1 legatura de patrunjel verde