Supa de legume cu rosii si galuste pufoase

Reteta culinara Supa de legume cu rosii si galuste pufoase din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Supa de legume cu rosii si galuste pufoase

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa de legume cu rosii si galuste pufoase

 

O supa ce am descoperit -o recent, fiind invitata la pranz la o prietena. Aceasta supa i-o facea bunica in copilarie  si ea, la randul ei o face copiilor. Mi-a dat si mie reteta,iar eu v-o impart si voua.Voi, cui doriti , ca sa lungeasca lantul... :) Imi place aceasta supa este pe gustul meu. Posibil sa fie o supa tradionala romaneasca dupa spusele prietenei mele,nu stiu exact ,insa  astept  ne spuna cunoscatorii.  Am observat ca,in restaurante nu am vazut- o in meniuri. Pacat.     

1 morcov mare 25-30 g unt 2 linguri ulei 1 ceapa mare sau 2 mai mici o bucata telina o radacina patrunjel 800 g rosii de gradina sau pe timpul iernii puteti sa le inlocuiti cu rosii la borcan un ardei gras rosu. smantana (optional) 3.5 l stoc de legume sau apa cu o lingura cu varf vegeta naturala patrunjel pentru servit pentru galuste un ou 2-3 linguri gris in functie de marimea oului un pic de sare

Legumele le-am spalat curatat si tocat grosier

Am pus untul si uleiul intr-o oala,cand s-a incalzit suficient am adaugat ceapa,am sotat-o pana a devenit translucida ,apoi am adaugat morcovul,dupa 5 minute de sotat am adaugat telina,patrunjelul si ardeiul gras.

Am continuat sa sotez inca 10 minute la foc mediu.

Cand legumele au devenit moi ,am adaugat rosiile tocate,am micsorat flacara si am lasat la foc mic sa fiarba 5-6 minute.

Am adaugat stocul de legume si am mai lasat sa fiarba 8 minute.

Cu ajutorul unui blender vertical am trasformat supa intr-o crema am potrivit de sare si piper.

 

Pentru galuste : am batut bine oul,am adaugat treptat grisul. Compozitia trebuie sa alunece incet de pe furculita. Am acoperit si le-am dat la frigider pentru minim 30 min.

 

Galustele le-am fiert separat in apa cu sare la foc mic. 

Le -am scos  cu o paleta  si le-am adaugat in supa ,am lasat sa dea un clocot,apoi am oprit flacara. Am acoperit si am lasat-o 10 minute la odihnit.

Se serveste cu verdeata tocata; patrunjel,marar si cu smantana optional.

Ingrediente Supa de legume cu rosii si galuste pufoase

1 morcov mare

25-30 g unt

2 linguri ulei

1 ceapa mare sau 2 mai mici

o bucata telina

o radacina patrunjel

800 g rosii de gradina sau pe timpul iernii puteti sa le inlocuiti cu rosii la borcan

un ardei gras rosu.

smantana (optional)

3.5 l stoc de legume sau apa cu o lingura cu varf vegeta naturala

patrunjel pentru servit

pentru galuste

un ou

2-3 linguri gris in functie de marimea oului

un pic de sare

Categorii