Supa de mazare cu galuste de faina
Instructiuni de preparare Supa de mazare cu galuste de faina
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da pe razatoarea mare. Se calesc in putin ulei pana se inmoaie ceapa. Atentie sa nu se arda ceapa.
Se pune mazarea spalata bine in 2-3 ape si se lasa cu ceapa si morcovul vreo 2-3 minute. Apoi se pune apa calda, cat sa acopere mazarea, sare si piper si se lasa sa fiarba.
Cand mazarea este aproape fiarta, se pregatesc galustele. Se mai adauga apa calda, iar cand incepe sa fiarba se pun galustele cu o lingurita. Se mai lasa la fiert aprox.10 minute.
Inainte de stinge focul se pune marar tocat marunt.Mai adaugati apa in functie de cat de "lunga" vreti sa fie supa.Noi am savurat-o cu multa smantana.
Ingrediente Supa de mazare cu galuste de faina
1/2 kg mazare congelata,
un morcov mai mare,
o ceapa mare,
marar,
sare,
piper,
ulei;
pentru galuste:
ou,
faina