Supa de parmezan

Reteta culinara Supa de parmezan din categoria Supe/Ciorbe. Specific Italia. Cum sa faci Supa de parmezan

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa de parmezan

 

O buna descoperire aceasta supa. Super simpla de făcut și cu adevărat delicioasa.   https://www.blogulluicatalina.com/2023/01/supa-de-parmezan.html

50 g parmezan 500 ml lapte 2 linguri pline de smântână 1/2 ceapă 1 catel de usturoi 1 cub de bulion de pui 15 g unt sare, piper

Mixați sau radeți parmezanul. Curățați și tocați marunt ceapa și usturoiul. 

Rumeniți-le timp de 5 minute în puțină grăsime într-o cratiță. 

Adăugați laptele, smântâna proaspătă și bulionul de pui și fierbeți timp de 5 minute. 

Apoi adăugați parmezanul, sare și piper și gătiți la foc mic timp de 5 până la 10 minute. 

Se va ingrosa usor.  Este important să nu fierbeți la foc mare amestecul, deoarece se poate coagula.  Dacă se-ntampla mixati și totul va reveni la normal! 

Se mixează sau se trece printr-o strecurătoare pentru a obtine o supă netedă.

Am mixat totul pentru a păstra gustul bun de ceapă și usturoi. 

Se serveste fierbinte cu crutoane de paine sau cu tuiles din parmezan sau cu bacon prajit..... 

Un tur de piper si putin patrunjel tocat pentru decor. 

Regalați-vă !  

Ingrediente Supa de parmezan

50 g parmezan

500 ml lapte

2 linguri pline de smântână

1/2 ceapă

1 catel de usturoi

1 cub de bulion de pui

15 g unt

sare, piper

Categorii