Supa de peste siciliana

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa de peste siciliana

Se taie: ceapa in patratele mici, morcovi in rondele de 2-3 mm, feniculul in fidelute, rosiile in patratele, se toaca cateii de usturoi. Ceapa, morcovii, feniculul, rosiile si usturoiul se pun in cratita, se adauga cimbrul si sofranul, se toarna deasupra fondul de peste si vinul, se pune la fiert la foc mic pana se inmoaie legumele (15-25 min), cand e gata se da de sare si piper si se adauga crevetii si fileurile de peste, se lasa la foc foarte mic (fara sa fiarba) 8-10 min, la sfarsit se adauga zeama de la portocala, se ia de pe foc si se servest cu creme fraiche sau schmand si patrunjel verde tocat.

Ingrediente Supa de peste siciliana

1 ceapa

2 morcovi

1 radacina de fenicul (medie)

1 doza de rosii decojite (mare)

2 catei de usturoi

1 litru fond de peste

200 ml vin alb sec

1 lingurita de cimbru tocat

1 varf de lingurita de sofran

400 gr de file de peste

6-8 creveti uriasi ( sau 12-14 creveti normali)

1 portocala

100 ml creme fraiche sau schmand

sare

piper

patrunjel verde

Categorii