Supa de praz cu carne tocata si branza

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa de praz cu carne tocata si branza

Prazul, ceapa, ardeiul, morcovul, curățate și mărunțite se călesc în puțin ulei de măsline și apă. Între timp ciupercile uscate se hidratează, în apă fierbinte cca. 10 minute, apoi se mărunțesc și se adaugă peste amestecul de zarzavaturi. Se adaugă carnea tocată, se amestecă energic, cât să se înglobeze toate ingredientele, apoi se se asezonează de sare și piper, se adaugă cca. 2000 ml apă rece și se lasă la fiert la foc mic, semicoperit, aproximativ 35 de minute. Apoi se adaugă amestecul de brânză topită sau cașcaval cu smântână, amestecându-se până ce se înglobează în supă. Supa se servește fierbinte cu verdeță. Spor și poftă bună!

Ingrediente Supa de praz cu carne tocata si branza

Praz 1 bucată

Ceapă chives câteva fire

Ardei gras roșu 1 bucată

Carne tocată (vită+porc) cca. 250 g

Morcov 1 bucată

Ciuperci uscate cca. 50 g

Ulei de măsline 2 linguri

Sare de mare

Piper proaspăt măcinat

Brânză topită cu smântână 1 baton sau cașcaval ra

amestecat cu smântână cca. 100 g

Categorii