Supa de pui cu galuste de gris

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Supa de pui cu galuste de gris

Curatam si spalam puiul si-l punem in 3-4 l apa rece ,la fiert cu ceapa curatata intreaga,sare si boabe de piper, indepartam spuma care se formeaza si fierbem la foc mic ,sa nu se tulbure supa,15 minute Adaugam zarzavatul curatat si spalat,intreg,sare si fierbem cam 30 minute.... strecuram supa,morcovii si pieptul de pui ii pastram pentru salata ,restul carnitei o servim la supa.. Pregatim galustele de gris din doua oua,batem cu mixerul albusurile spuma tare,apoi mai batem putin,pana se incorporeaza galbenusurile,punem grisul,pasta de galuste trebuie sa fie molcuta! Formam cu lingura mereu uda galustele si le fierbem la foc mic pana isi dubleaza volumul,putem pune capac pe oala... Potrivim de sare si piper ,punem putina verdeata deasupra si...gata! O supa usoara,poate fi de regim sau... foarte apreciata de copilasi !

Ingrediente Supa de pui cu galuste de gris

1 pui intreg

1 kg morcovi

1 radacina de telina

1 gulie

1-2 radacini de pastarnac

1-2 radacini de patrunjel

1 lingurita boabe de piper

1 ceapa mare uscata

un buchet de frunze de telina si patrunjel

sare

piper (facultativ)

Categorii