Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Intr-o oala se pune apa rece si se adauga pieptul de pui spalat. Se lasa sa fiarba si se spumeaza de cate ori este nevoie. Cand nu mai face spuma, se pune ceapa curatata si crestata in patru si telina. Se lasa sa fiarba la foc domol. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se pune uleiul la incins intr-o craticioara si se adauga morcovul. Se caleste pentru cateva minute, amestecand continuu sa nu se arda. Se toarna morcovul in oala si se lasa la fiert in continuare. Rosiile se spala si se oparesc cateva secunde pentru a putea fi decojite cu usurinta. Se taie in cubulete si se pun in oala. Se adauga sare dupa gust. Se lasa la fiert inca cateva minute. Se indeparteaza ceapa, telina si carnea. Supa se strecoara iar ce ramane in sita se amesteca cu o lingura pentru a ramane doar samburii de la rosii. Se pune din nou oala pe foc, se toarna si bulionul, se mai potriveste de sare si se lasa sa mai dea cateva clocote. Intre timp se prepara galustele. Se bat ouale cu furculita cu un praf de sare si uleiul apoi se toarna grisul in ploaie, amestecand usor pana se obtine o compozitie nu foarte groasa, dar nici sa curga. Se ia o cratita larga, se pune apa cu sare la fiert si in momentul in care incepe apa sa dea in clocot, se face focul mic si cu ajutorul unei linguri se ia din compozitie (cca jumatate de lingura) si se pune in apa. Se lasa sa fiarba incet, intorcandu-le de pe o parte pe alta. Cand sunt gata, se scot pe o farfurie cu spumiera. Se transfera apoi galustele in oala cu supa de rosii, se lasa impreuna sa dea cateva clocote, apoi se stinge focul si se adauga patrunjelul verde si frunza de telina. Pofta buna!

Ingrediente Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

1 buc piept de pui cu o

1 buc ceapa alba

1/2 telina mai mica

1 buc morcov

2-3 lg ulei

3 rosii mari de gradina

200 ml bulion

sare dupa gust

patrunjel verde tocat

1 frunza de telina

Pt. galuste:

2 oua

un praf de sare

1 lgt ulei

gris cat sa iasa o compozitie potrivita ca si consistenta (eu am pus dupa ochi

nu am cantarit)

Categorii