Supa de rosii cu galusti

Pentru ca am intrat in post , va poftesc la o supica de rosii delicioasa…doar virtual din pacate :-) Bineinteles, daca tineti post fara oua, nu mai faceti galusti, puneti fidea sau orez. Eu tin post fara carne, oua si lactate, mananc :-)

Timp de preparare o ora

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Supa de rosii cu galusti

Este foarte simplu, intai curatam toate legumele, umplem oala cu apa doar pe jumatate si adaugam legumele taiate dupa cum va place. Eu inafara de pastarnac si telina, toc tot.

Lasam supa la fiert cu un praf de sare apoi cand legumele sunt gata, adaugam sucul de rosii si uleiul si lasam sa dea un clocot, doua.

Pregatim galustile: Batem cele doua oua si adaugam grisul in ploaie amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Consistenta galustilor trebuie sa fie ca o smantana groasa, incercand cu un strop de aluat pe care il punem in supa fierbinte. Daca acesta nu se imprastie, compozitia e buna. In general pentru un ou adaugam 4-5 linguri de gris.

Eu fierb galustile separat la aceasta supa pentru ca am patit sa imi ramana tari la mijloc. Asadar, pun apa la fiert intr-o craticioara separata si cand aceasta fierbe, pun cate o galusca cu lingura. Cand s-au umflat, se stropesc cu o ceasca de apa rece, in craticioara in care le-am fiert (ca sa iasa pufoase).Cand sunt gata, le pun in supa de rosii.

Tocam patrunjelul fin si il punem deasupra. Pofta buna!

Ingrediente Supa de rosii cu galusti

750 ml suc de rosii de buna calitate (facut in casa ideal)

o ceapa

2 morcovi medii

1 pastarnac

1 telina mica

1 ardei mare

sare/vegeta dupa gust

cateva linguri ulei

patrunjel verde

1 lingura zahar (in functie de cat de acid e sucul de rosii)

Galusti:

2 oua intregi

gris

un praf de sare

Categorii