Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane
Instructiuni de preparare Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane
Preparare Incalzeste cuptorul la 190 C.Infasora capatana de usturoi in folie de aluminiu si da-o la copt 30-40 minute pana cand interiorul s-a inmuiat, apoi ia-o din cuptor si scoate-i miezul intr-o farfurie.
Pune painea pe o tava si da-o la copt pana cand se rumeneste.Intr-o cratita, pe foc potrivit, incinge uleiul apoi adauga faina si caleste-o, amestecand continuu timp de 1-2 minute, avand grija sa nu arzi faina.
Adauga apoi bulionul/pasta/sucul de rosii si amesteca continuu pana cand incepe sa se obina o supa usor groasa.Adauga capatana de usturoi, sarea de mare, zaharul si frunzele tocate de busuioc si amesteca bine.
Lasa sa dea supa intr-un cloct apoi ia-o de pe foc.Supa se serveste fierbinte in boluri, presarata cu funze de busuioc si crutoane de paine.
Ingrediente Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane
1 capatana de usturoi
50 ml ulei de masline cu aroma de busuioc
50 g faina
1 litru bulion/pasta/suc de rosii
1 lingurita sare de mare
1 lingurita zahar brun
mana de frunze de busuioc proaspete