Supa de rosii si dovleac copt cu rouille croutons

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Supa de rosii si dovleac copt cu rouille croutons

Se incalzeste cuptorul la 220° C.Se pun toate ingredientele supei (legumele), cu exceptia supei, intr-o tava.Se intorc cu mana,astfel incat sa fie toate invelite in ulei.

Se coc timp de 35-40 minute, intorcandu-se din cand in cand, pana cand devin foarte moi.Se inlatura coaja usturoiului.

Se pun ingredientele intr-un blender impreuna cu supa de legume .Se pune intr-o oala si se asezoneaza dupa gust.

Pentru crutoane cu rouille (care e un sos aromat de regula cu usturoi , sofran si cayenne sau boia) se procedeaza in felul urmator: se inmoaie sofranul intr-o lingura de apa pentru a elibera culoarea.

Se toaca usturoiul, chili-ul cu putina sare intr-un mojar cu pistil pana se obtine o pasta (sau se foloseste un mixer de mana).Se amesteca galbenusul de ou cu otetul.Se amesteca cele doua tipuri de ulei si se toarna gradual, amestecand constant.La sfarsit, cand sosul e gata, se adauga amestecul de usturoi cu chili si lingura de apa cu sofran.Se asezoneaza dupa gust (iese ca o maioneza).

Se ung feliile de paine cu putin ulei si se coc la cuptor timp de 5 minute, pana capata o culoare aurie.

La servire, se reincalzeste supa si se toarna in boluri.Se aranjeaza crutoanele,rouille si branza rasa pentru ca fiecare sa se serveasca.

Ingrediente Supa de rosii si dovleac copt cu rouille croutons

PENTRU SUPA

1 bucata dovleac de ~900 g, curatat de coaja si taiat bucati

450g rosii

6 catei de usturoi,necuratati

1 ramurica de rozmarin

2 ramurele de cimbru

1 ceapa rosie, curatata si taiata in 8 bucati

4 linguri de ulei extravirgin de masline

1.2 l supa de legume

PENTRU SOSUL ROUILLE CROUTONS

1 varf de cutit de sofran

1 catel de usturoi, taiat in bucati

1 ardei chilli rosu proaspat, curatat de samburi si taiat in bucati

1 galbenus de ou

1 lingura de otet din vin rosu

5 linguri de ulei de floarea soarelui

3 linguri de ulei extravirgin de masline

12 felii subtiri de paine frantuzeasca

branza gruyere rasa , la servire

Categorii

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țăr

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica - Cu

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Burger de casa - Pas 1. Carnea tocata o amestecam cu o lingurita de ketchup, una de mustar, sare si

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase - Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se p

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițional românească plină de savoare - Cum se prepara Taci și înghite -

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Chiftelele: Ceapa verde si usturoiul curatate, le taiati rondel

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca - Iata cum se prepara Sarmale in foi de

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie - Cum se prepara Mancar