Supa de salata verde cu zucchini galben si linte rosie
Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Supa de salata verde cu zucchini galben si linte rosie
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Supa de salata verde cu zucchini galben si linte rosie
De data aceasta s-a întâmplat ca lângă salată să am un prim dovlecel galben din grădină. Pentru consistenta am inlocuit traditionalul orez cu linte rosie.
1 salata verde creata 1 dovlecel galben 1 morcov 1 ceapă 1 usturoi crud 4 linguri de linte rosie 100 gr bacon afumat - de casa 100 ml ulei de floarea soarelui 300 ml iaurt grecesc 10% grăsime sare piper negru suc de lamaie - optional Tăiați mărunt morcovul, ceapa și usturoiul. Baconul se taie in felii mici incizate. Toate acestea se calesc usor in ulei. Deasupra se toarna 2-3 l de apa si se fierbe 15-20 de minute pana se patrunde morcovul. Dovlecelul este feliat și fiert în ultimele 10 minute. Acum puneți lintea la fiert. Nu uita să sari. Tăiați salata verde în bucăți mici și puneți-o în supa care fierbe. Nu mai fierbe. Salata verde păstrează mai multe calități nutritive dacă este doar opărită. Se piperează și se adaugă iaurtul grecesc. Se amestecă pentru a amesteca. Daca iti place ca supa sa fie mai acra, poti adauga zeama de lamaie. Eu o fac supe'/supe, usor acrisoare in sezonul cald. Poftă bună !!!Ingrediente Supa de salata verde cu zucchini galben si linte rosie
1 salata verde creata
1 zucchini galben
1 morcov
1 ceapa
1 usturoi crud
4 linguri linte rosie
100 gr slanina afumata- de casa
100 ml ulei floarea soarelui
300 ml iaurt grecesc gras 10%
sare
piper negru macinat
zeama lamaie -optional