Instructiuni de preparare
Supa de somon si stiuca
Daca ne place pestele prajit si copt , sunt amatori si de supe- ciorbe cu peste .
Am preparat foarte simplu si usor o asemenea supa . Pentru ca supa mi-a parut saracacioasa doar cu stiuca ,i-am dat o nota nobila cu somon [ sic] si cu vin alb .
400 gr somon cu piele
400 gr stiuca+ cap
4 catei de usturoi
1 gogosar
1 ceapa rosie
1 morcov
2 cartofi
2 tije de tarhon-uscate
1 tija de telina -uscata
1 foaie de dafin
1 pahar vin alb de calitate
lamaie -optional
piper
sare
marar verde
Legumele se curata , se spala si se taie cuburi mai mici . Ceapa si usturoiul trebuie tocate mai marunt . Bucatile de peste se spala si se taie cuburi . Sotati in ulei de masline legumele pana ceapa incepe sa devina sticloasa . Sarati si adugati cartofii taiati cuburi . Cartofii se pot pune de la inceput , ei prin fierbere , chair daca se sfarma , vor da consistenta supei . Turnati deasupra 3 l apa si introduceti la fiert tijele de mirodenii si foaia de dafin . Dupa 15 minute cand morcovul este aproape patruns , se pun in oala si bucatile de peste + pahurl de vin alb . Piparati . La sfarsit dupa ce ati oprit fierberea se drege supa cu smantana si zeama de lamaie . Gustati si sarati, piparati , acriti daca mai este nevoie . La servire eu am pus marar verde tocat . Pofta buna !!!