Supa de somon si stiuca

Reteta culinara Supa de somon si stiuca din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Supa de somon si stiuca

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa de somon si stiuca

 

  Daca ne place pestele prajit si copt , sunt amatori si de supe- ciorbe  cu peste . Am preparat foarte simplu si usor o asemenea supa . Pentru  ca supa mi-a parut saracacioasa doar cu stiuca ,i-am dat o nota nobila cu somon [ sic] si cu vin alb .

 

INGREDIENTE
400 gr somon cu piele 400 gr stiuca+ cap 4 catei de usturoi 1 gogosar 1 ceapa rosie 1 morcov 2 cartofi 2 tije de tarhon-uscate 1 tija de telina -uscata 1 foaie de dafin 1 pahar vin alb de calitate lamaie -optional piper sare marar verde Legumele se curata , se spala si se taie cuburi mai mici . Ceapa si usturoiul trebuie tocate mai marunt . Bucatile de peste se spala si se taie cuburi . Sotati in ulei de masline legumele pana ceapa incepe sa devina sticloasa . Sarati si adugati cartofii taiati cuburi . Cartofii se pot pune de la inceput , ei prin fierbere , chair daca se sfarma , vor da consistenta supei . Turnati deasupra 3 l apa si introduceti la fiert tijele de mirodenii si foaia de dafin . Dupa 15 minute cand morcovul este aproape patruns , se pun in oala si bucatile de peste + pahurl de vin alb . Piparati . La sfarsit dupa ce ati oprit fierberea se drege supa cu smantana si zeama de lamaie . Gustati si sarati, piparati , acriti daca mai este nevoie . La servire eu am pus marar verde tocat . Pofta buna !!!

Ingrediente Supa de somon si stiuca

400 gr somon cu piele

400 gr stiuca+ cap

4 catei de usturoi

1 gogosar

1 ceapa rosie

1 morcov

2 cartofi

2 tije de tarhon-uscate

1 tija de telina -uscata

1 foaie de dafin

1 pahar vin alb de calitate

lamaie -optional

piper

sare

marar verde

Categorii