Supa de spanac

Azi va propun Supa de spanac, supa pe care mama mea o facea primavare, pentru ca atunci il avea in gradina, acum spanacul se gaseste mai tot anul, asa ca un plus de fier si multe vitamine nu strica... Aceasta supa putin picanta si cu gust catifelat, este destul de consistenta, foarte simplu si rapid de facut, o salvare cand sunteti in criza de timp iar felul doi poate fi si ceva mai usor...

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Supa de spanac

Spalam frunzele de spanac in apa rece, le scurgem si doar le rupem in bucati mai mici. Punem la fiert cam 2 litri de apa, punem frunzele de spanac in apa sarata, cand incepe sa fiarba.

In uleiul incins prajim foarte putin faina, punem boia de ardei si stingem repede cu apa rece amestecand continuu cu un tel sa nu se faca cocoloase, punem peste spanac lasam sa fiarba pana zdrobim usturoiul, poate fi si mujdei (daca aveti timp de el !)

Adaugam usturoi si smantana, otet si sare dupa gustul vostru...si...gata supa in maxim 15-20.

Tare buna supa asta.....merge foarte bine cu paine prajita sau crutoane pe care le puteti face din painea ramasa din ziua precedenta, taiata bucatele mici, prajita in cuptor la 150 grade 20-30 minute, stropita cu unt, ulei sau natur'.

Ingrediente Supa de spanac

1/2 kg spanac frunze

1 capatana de usturoi

1 lingura cu varf de faina alba

100 ml ulei

1 lingurita de boia de ardei

500g smantana "adevarata" 32% grasime sau smantana dulce pentru gatit 32% grasime

2-3 linguri de otet

sare

ardei iute optional

1 ou fiert / persoana...sau mai multe!

Categorii