Supa de vacuta cu galuste de gris

Reteta culinara Supa de vacuta cu galuste de gris din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Supa de vacuta cu galuste de gris

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa de vacuta cu galuste de gris

 

 Dintre supele limpezi, cea de vita este preferata mea, gustoasa, hranitoare si saraca in grasimi. Am avut o bucată drăguță de coastă cu vreo 3 degete și carne mai bună. Am făcut o supă limpede din ea. Am folosit carne și legume fierte în suc pentru două feluri de mâncare. Reteta aici: https://www.bucataras.ro/retete/costita-de-vacuta-cu-legume-95502.html.    Sucul rămas a fost folosit într-o supă gustoasă cu găluște de gris. Așa am împușcat doi iepuri dintr-o lovitură.

1,2 kg de coaste de vita cu multa carne 4 cartofi 3 morcovi 2 pătrunjel rădăcină 2 ardei rosii grasi 3 cepe roșii 1 catel de usturoi tanar 1 frunză de dafin 1 lingurita boabe de piper ras sare patrunjel verde tocat Pentru găluște: 3 ouă cântărite fără coajă [180 gr] + 200 gr gris + sare  Am pregatit supa de carne limpede punand la fiert legumele cu carne intr-o oala sub presiune. În oala sub presiune, sucul iese întotdeauna foarte clar, fără să mă deranjeze. Cum spunea mama mea, „curat ca lacrima”  Este foarte simplu, trebuie doar să respectați regulile de manipulare a oală specială. Pentru găluște am bătut spuma, ei bine, ouăle. Am adaugat putina sare. Am turnat putin grisul in ploaie si l-am amestecat cu o spatula. Rețeta de preparare a găluștelor oferă cantități egale de ou și gris. Am observat că amestecul este prea moale și am adăugat încă o lingură de gris. Lăsați amestecul de găluște să se răcească timp de 10 minute. In acest interval vei observa ca grisul este fiert si compozitia se intareste putin. Pune găluște cu o lingură în sucul care fierbe la foc mic,.  Pentru a nu lipi compozitia de ou cu grisul de lingura se scufunda de fiecare data lingura, la fiecare galusca in zeama fierbinte.  Cand ati terminat de format galustele, turnati peste 150 ml apa rece, opriti fierberea si puneti un capac. În 5 minute găluștele se înfășoară frumos și coboară pe fundul oalei. Se serveste presarat

Ingrediente Supa de vacuta cu galuste de gris

1.2 kg costita vacuta cu multa carne

4 cartofi

3 morcovi

2 patrunjei radacina

2 ardei rosii grasi

3 cepe rosii

1 maciulie usturoi tanar

1 foaie dafin

1 lingurita rasa boabe piper

sare

patrunjel verde tocat

Categorii